Haberler

Çakıcı'nın Tehdit Davası Başladı

Nuri Ergin'i Hakaret ve Tehdit Ettiği Gerekçesiyle Alaettin Çakıcı'nın Yargılanmasına Başlandı.

EDİRNE F Tipi Cezaevi'nde yatan suç örgütü elebaşı Nuri Ergin'in hakaret ve tehdit ettiği gerekçesiyle mahkemeye verdiği Alaettin Çakıcı'nın yargılanmasına başlandı. Duruşmaya Kocaeli'de tutuklu olan Alaettin Çakıcı katılmazken, 2 saat ifade veren Nuri Ergin, Çakıcı'nın ailesini ve kendisini tehdit ettiğini söyledi.Edirne 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutulan 'Nuriş' lakaplı Karamgümrük Çetesi elebaşısı Nuri Ergin ve avukatı katıldı. Kocaeli F Tipi Cezaevi'nde tutulan sanık Alaettin Çakıcı ise duruşmaya getirilmedi. Geniş güvenlik önlemleri arasında duruşma salona gelen Nuri Ergin, Alaettin Çakıcı ile 10 yıldır kavgalı olduklarını söyledi. Çakıcı'yı ailesini ve kardeşlerini tehdit ettiği için dava ettiğini anlatan Ergin, şunları söyledi: "Biz Alaettin Çakıcı ile Kartal Cezaevi'nde hasım olduk. Fransa'dan geldiğinde Kartal Cezaevi'nde ona hediye verdiğim telefon ile talimat vererek lokal baskını talimatı verdi. Ne Adnan Şenses nede Erol Evcil'in bu davayla ilgisi yoktur. Karagümrük Spor Lokali'nin silahla taranmasından ve talimatı Çakıcı'nın vermesinden dolayı hasım olduk. Bende Uşak Cezaevi'nden telefon ile kardeşlerime talimatlar vererek Çakıcı'nın yakın grubuna saldırılar yaptırdım. 20'ye yakın kişi vuruldu, 4'ü öldü. Bu olaylardan dolayı müebbet ve 39 yıl ceza aldım. Kardeşim Vedat hiç suçu olmadığı halde 52 yıl ceza aldı. Aradan 10 sene geçti, bu zamana kadar Çakıcı'nın hiç sesi soluğu çıkmadı. Nuri Ergin ve kardeşlerini, Çakıcı'nın öldürmek istediği devletin güvenlik birimlerince gizli ibareli yazılar ile tespit edilerek gerekli yerlere gönderildiö

ÖCALAN'A BİLE İNSAN VERDİLER"

Nuri Ergin, İmralı Cezaevi'nde kalan PKK elebaşısı Abdullah Öcalan'ın bile yanına insan verildiğini ancak kendisinin kardeşi ile aynı yere konulmadığını söyledi. Türkiye topraklarının kendisine zindan edildiğini belirten Ergin, "Kardeşim Vedat'a ölüm oyunu kurulduğunu ve ardında Başbakan, Adalet Bakanı olduğunu söyledim, seslendim onlara. Biz vatan haini değiliz, Abdullah Öcalan'ın yanına devlet insanlar verdi, yatıyorlar. Bizi iki kardeş yıllardır neden ayrı ayrı tutuyor, sebebi nedir? Öz oğlumu yanıma getirtmiyorlar, çıkan sevkimi durduruyorlar. Devlet yetkililerine hiçbir zaman mermi patlatmadık ancak Türkiye topraklarını zindan ettiler. Biz hiçbir zaman hasmımızın yakınlarını hedef görmedik, benim aile köküm Karagümrük'tedir. Arzu eden buyursun öldürsün, hodri meydanö diye konuştu.

Mahkeme Alaettin Çakıcı'nın yeniden talimatla ifadesinin alınmasına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Duruşmanın ardından yeniden ellerine kelep takılan Karagümrük lideri Nuri Ergin'in adliyenin arka kapısından cezaevi ring aracına bindirildi. Bu sırada kendisini görüntüleyen gazetecilere dönen Ergin, "Alaettin asacağım seni, Allah kurtaramaz. Başbakan, Vedat'a ölüm oyunu kurma. Öldürtün beni, kardeşime kim oyun kurarsa hesap soracağımö diyerek bağırdı ve tehditler savurdu.

ÇAKICI'NIN 4 YIL HAPİS İSTENİYOR

Edirne Cumhuriyet Savcısı Fahri Mutlu Tosun'un hazırladığı iddianamede, 9 aydan 4 yıla kadar hapis cezası istenen Alaettin Çakıcı'nın, Edirne'de hükümlü olan Nuri Ergin'e gönderdiği mektuplarda, 'Ben senin gibi sütü bozuk değilim ki. Şimdi sana söylüyorum, akıllı ol iki yavrun var. Sana değil dünyada hiç kimseye eyvallah etmem. Bu kadar ölüm korkusu içinde olan insana adam denmez' yazarak, tehdit ve hareketlerde bulunduğu belirtildi. İddianamede Alaettin Çakıcı hakkında, hakaret iddiasıyla 3 aydan 2 yıla kadar, tehdit suçu nedeniyle de 6 aydan 2 yıla kadar olmak üzere toplam 9 aydan 4 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Çakıcı'nın duruşmaya katılmadığı için önümüzdeki günlerde Kocaeli Adliyesi'nde talimatla ifadesi alınacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title