Haberler

Büyükşehir'den Geleneği Geleceğe Taşıyacak Tesis

Bursa'yı geleceğe taşıyacak büyük projeleri bir bir hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan sosyal belediyecilik çalışmalarını toplumun tüm kesimlerine yayıyor.

Bu çalışmalar kapsamında Emirsultan'daki gasilhanenin Acemler'deki yeni yerine taşınmasının ardından boşa çıkan alan, aşevi ve sağlık ocağı olarak Bursa'ya kazandırıldı. Hayırsever işadamı Veysel Bakgör'ün katkılarıyla yaptırılan modern tesisler, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Aşevi kültürümüzün önemli bir parçası

Bursa'da tarihi ve kültürel mirası ayağa kaldırma çalışmalarını hızla sürdürdüklerini ile getiren Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi olarak bu alanda 270 proje üzerinde çalıştıklarını vurguladı. Bu çalışmalar kapsamında Yıldırım ilçesinde de birçok eser üzerinde çalıştıklarını ifade eden Başkan Altepe, "İncirli Hamamı, Dökümhane Hamamı, Çukur Mescit, Emirsultan Hamamı, Emir Buhari Tekkesi ve hemen yan tarafta bulunan Feyzullah Paşa Mescidi bu çalışmalarımız arasında yer alıyor. Bu çalışmalarımız tamamlandığı Yıldırım'ın vitrini de değişmiş olacak. Bunun yanında somut olmayan kültürel mirasımızı da ayağa kaldırıyoruz. Aşevi geleneğinin kültürümüzde önemli bir yeri var. Daha önce Bursa'ya kazandırdığımız Eskici Mehmet Dede ve Tarihi Yeşil İmaretinde halkımıza dağıtılan yemekler artık burada pişirilecek. Bu modern mutfakta pişirilen yemekler 7 merkez ilçemizdeki noktalardan halkımıza sunulacak" dedi.

Bursa fedakar bir kent

Bu dönem katılımcı yönetim anlayışının en güzel örneklerini sergilediklerini kaydeden Başkan Altepe, "Bursa için atılacak tüm adımları, kent dinamikleri, sivil toplum örgütleri, kamu kurumları ve ilçe belediyeleri ile birlikte atıyoruz. Bunun en güzel örneklerinden birini Emirsultan aşevi ve sağlık ocağında gösterdik. Bursa'ya her yıl bir eser bırakan hayırsever işadamımız Veysel Bakgör inşaatı yaptı. Burada gıda malzemelerinin temini, pişirilmesi ve dağıtılması görevini Somuncu Baba Vakfımız üstlendi" diye konuştu.

Yıldırım'ı ilmek ilmek örüyoruz

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ise Büyükşehir Belediyesi'nin de destekleriyle Yıldırım'ı hizmetlerle ilmek ilmek ördüklerini söyledi. Bursa'daki değişimin Yıldırım'da da yaşandığını ifade eden Keskin, sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini sergilediklerini vurguladı. Sevgi Marketten 7 yılda 140 bin kişinin yararlandığını ifade eden Keskin, "Hasta yakınları otelimiz, kimsesizler konağı ve aşevimizle her zaman vatandaşımızın yanındayız" dedi.

Her türlü sosyal projede görev almaktan mutluluk duyduklarını dile getiren hayırsever işadamı Veysel Bakgör ise Bursa'dan kazandıklarını yine Bursalılarla paylaşmak istediklerini vurguladı.

Hocataşkın Mahallesi Muhtarı Ufuk Varveren ise bu tesisleri bölgeye kazandıran Başkan Altepe'ye teşekkür etti.

Başkan Altepe, daha sonra aşevi ve sağlık ocağının yapımına katkı sağlayan hayırsever işadamı Veysel Bakgör'e teşekkür plaketi verdi.

AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın ile geçmiş dönem milletvekilleri Tevhit Karakaya, Mehmet Ocakden ve Zafer Hıdıroğlu'nun da katıldığı törende açılış kurdelesini kesen Başkan Altepe, daha sonra Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ile birlikte törene katılanlara çorba dağıttı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Özgen Keskin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title