Haberler

Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz

Kozan, İmamoğlu ve Aladağ ilçelerinde, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 73.yıldönümü dolayısıyla anma törenleri düzenlendi.

Kozan, İmamoğlu ve Aladağ ilçelerinde, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 73. yıldönümü dolayısıyla anma törenleri düzenlendi.

Kozan'daki tören, Hükümet Konağı bahçesindeki Atatürk Anıtı önünde gerçekleşti. Kaymakam İzzettin Sevgili, Garnizon Komutanı Personel Yarbay Bülent Siper ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Arık ile diğer kurum ve kuruluşların temsilcileri Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bayrakların yarıya indirilmesi ile buradaki tören sona erdi.

Anma programı daha sonra Belediye Sinema Salonu'nda devam etti. Kozan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi Şule Ayyıldız ile Kozan Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Atatürk'ün hayatı ile çeşitli şiirlerin okunmasının ardından, Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendirdi. Sinema salonu dışında ise Atatürk fotoğrafları sergisi açıldı.

-İmamoğlu-

İmamoğlu'ndaki anma töreni Hükümet Konağı bahçesindeki Atatürk Anıtı önünde düzenlendi.

Kaymakamı Savaş Ünlü, İlçe Jandarma Komutanı Hüseyin Ergen, Belediye Başkanı Kadir Altunköse ile diğer kurum müdürleri Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile sona eren tören sonrası İmamoğlu Lisesi'nde de bir anma programı gerçekleştirildi.

-Aladağ-

Aladağ'daki 10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni ise hükümet konağı önündeki Atatürk Anıtı önünde düzenlendi.

Adana Vali Yardımcısı ve Kaymakam Vekili Adem Yılmaz, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Ünal Güder ve Belediye Başkanı Yusuf Baş ile diğer kurum ve kuruluşların müdür ve temsilcileri Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Sinanpaşa Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (Yibo) Müdürü Mücahit Aydın günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Aydın, Ulu Önder Atatürk'ü ölümünün 73. yıldönümünde minnet ve şükranla andıklarını ifgade ederek "O, büyük Osmanlı Devleti'ninin küllerinden yepyeni ve güçlü bir devlet kuran, eşsiz bir lider, mümtaz bir devlet adamı, büyük bir komutandı. Kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ilelebet devam edecektir" dedi.

Öğrencilerin okudukları şiirler ile anma programı sona erdi.

Törene, Emniyet Amiri Komiser Mehmet Ali Karataş, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kuş, diğer kurum müdürleri, siyasi partilerin temsilcileri öğretmen ve öğrenciler katıldılar.

- ADANA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title