Haberler

Bursa, Termal Sağlık Merkezi Oluyor

Bursa Valisi Şahabettin Harput başkanlığında Heykel Valilik binasında Sağlık Turizm Toplantısı yapıldı.

Bursa Valisi Şahabettin Harput başkanlığında Heykel Valilik binasında Sağlık Turizm Toplantısı yapıldı.

Toplantıya Vali Yardımcısı F. Cemal Özdemir, UÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, Doruk Tıp Merkezi Başhekimi ve Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Mustafa Esgin katıldı.

Toplantıda konuşan Harput, "Bursamızın geleceğe dönük önemli zenginliklerinden birisi olan sıcak sularımızın ve aynı zamanda sağlık imkanlarımızın ve tesislerimizin en iyi şekilde değerlendirilmesi, ulusal ve uluslararası planda istifade edilmesi için bugün valiliğimizde konu ile ilgili arkadaşlarımızla beraber Bursamızın sağlık turizmi ile alakalı şu anki durumunu ve geleceğe dönük nelerin yapılabileceğini, dış Ülkelerdeki emsal uygulamalarla da örnek alarak değerlendiriyoruz" dedi.

Harput, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özellikle üniversitemizin bu konudaki bilgi birikimi, Sağlık Turizmi Derneği Başkanımızın konuya samimiyetle ve inançla sahiplenmesi, Sağlık Müdürlüğümüzde oluşturulan özel ekip ve büro, ilimizde oluşan kuvvetli bir irade Bursamızın geleceği adına sağlık turizmi adına çok önemli bir kazanımı bize vaat ediyor. Bizim önemli ve öncelikli hedefimiz Bursa'yı sağlık turizminin ülkemizdeki en önemli merkezi yapmak. Sağlık turizmindeki merkezden kastımız hem medikal sağlık dediğimiz her türlü tıbbi ameliyatlar, tedaviler ve benzeri faaliyetler hem de termal yani sıcak su ile gelen tedavi dediğimiz her türlü tedavilerin Bursa'da yapılabileceğini göstermek istiyoruz. Bir taraftan da bunun yapılabilirliğini göstermekle beraber aynı zamanda dış dünya ile de bunu paylaşmak istiyoruz. Bunun için arkadaşlarıma yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah gelecek günlerde daha güzel haberleri kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz."

- BURSA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title