Haberler

Bursa Mayıs Ayında Yatırım ve Projeleriyle Öne Çıktı

Güncelleme:

MTM, Bursa'nın Mayıs ayında en çok konuşulan kişi, olay ve markalarını mercek altına aldı.

Geçtiğimiz ay Bursa'da yeni yatırımlar, projeler ve etkinlikler vardı. İşte, Bursa gündemin detayları…

TÜRKİYE'NİN İLK TERMAL KENTİ

Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği'ne (EHTTA) giren Bursa, Türkiye'nin bu birliğe kabul edilen ilk şehri oldu. Bursa Valisi Şahabettin Harput, Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği'ne dünya genelinde 10 ülkenin ve 25 kentin üye olduğunu belirterek, 600 milyon dolarlık yeni bir yatırımın söz konusu olduğunu belirtti.

BURSA'YA OTOMOTİV TEST MERKEZİ

Bursa'nın Yenişehir İlçesi'nde kurulması planlanan Otomotiv Test Merkezi arazisi, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden Türk Standartları Enstitüsü'ne (TSE) tahsis edildi. 2.6 milyon metrekarelik arazi, yaklaşık 130 milyon Euro'luk bir yatırımı içeriyor. Şu anda test muayenesi için Avrupa ülkelerine gönderilen her bir araca yaklaşık 27 bin Euro ödendiği belirtilerek, Otomotiv Test Merkezi ile bu ücretin ortadan kalkarak, ekonomiye büyük katkı sağlayacağı bekleniyor.

Bursa'da en çok Bülent Arınç ses getirdi

Medya Takip Merkezi, Mayıs ayı için gazete ve dergilerde en çok haber olan Bursalı isim ve markaları araştırdı. Bu araştırmaya göre, geçtiğimiz ay en çok konuşulan kişi Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç oldu. Nisan ayına göre haberlerini yaklaşık yüzde 20 oranında arttıran Arınç, 2 bin 224 haber ve yazıda yer aldı. Türkçe Olimpiyatları'nın açılışına katılan Arınç, alkol yasağı ve 1990'dan sonra kapatılan vakıfların tekrar açılmasına imkan tanıyacakları ile ilgili açıklamalarıyla da gündemdeydi.

Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe, 954 haberle en çok konuşulan 2. Bursalı isim oldu. Bursa'nın simgeleri arasında yer alan asırlık çınar ağaçlarından "çelikleme" yöntemiyle 5 yılda 800 fidanın şehrin dört bir yanına dikilmesi ile ilgili Orman Bölge Müdürlüğü ile protokol imzalayan Altepe, Türkiye'nin ilk yerli tramvayı "İpekböceği"nin prototipinin kent meydanında tanıtılması ile de adından söz ettirdi.

En çok haber olan 3. Bursalı isim ise, Bursa Valisi Şahabettin Harput idi. Toplamda 390 haber ve yazıda yer alan Harput'u, İsmet Büyükataman (146 haber ve yazı) ve Hüseyin Şahin (145 haber ve yazı) takip ettiler.

Bosch Bursa'nın en çok konuşulan markası oldu

MTM'nin verilerine göre, Bursa'nın Mayıs ayında gazete ve dergilerde en fazla konuşulan markası, 368 haber ve yazı ile Bosch oldu. Marka, Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi'nin (TMME) bu yıl ikincisini düzenlediği "TMME Ödül Töreni"nde küçük ev aletleri sektöründe ilk sırada yer alarak "Sürdürülebilir Başarı" ödülünün sahibi olmasıyla gündemdeydi.

Basketbol takımı ile de adından söz ettiren Tofaş, en çok konuşulan 2. Bursa markası olurken ay boyunca 357 haber ve yazıya konu oldu. Markanın Bursa fabrikasında üretilen Fiat Doblo modelinin "Amerika Projesi" kapsamında yenilenerek Kuzey Amerika'ya ihraç edilecek olmasının yanı sıra, Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi'nde yapılan Zaman Makineleri Sergisi ile de gazete ve dergilerde yer buldu.

Çukurova Autoshow fuarına katılan ve kendi markasıyla pazara sunacağı en son ürünü olan Jest'in tanıtımını gerçekleştiren Karsan, 138 haberle ay boyunca en çok konuşulan 3. Bursa markası oldu. Karsan'ı da 96 haberle Nestle ve 86 haberle Sütaş takip ettiler.

MTM VERİLERİYLE AYIN DİKKAT ÇEKEN DİĞER GELİŞMELERİ:

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin, kentin 50 yıllık simgesi olan teleferiği yenilemek ve hattı Oteller Bölgesi'ne kadar ulaştırmak için başlattığı proje kapsamında, mevcut hattın söküm işlemlerine başlandı.

Bursa'da, Engelliler Haftası dolayısıyla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen, "Engelsiz Yürekler, Şahane Eserler" etkinliğine katılan işitme engelliler, "İstiklal Marşı" ve "Çanakkale Türküsü"nü, işaret diliyle yorumladı.

AK Parti Nilüfer İlçe Başkanlığı ve Uluyama Türk-Japon Kültür Derneği tarafından düzenlenen Japon Haftası kapsamında, dünyaca ünlü ressam Shigeno Sawada, Samuray Yasushi Kajitsuka Bursa'ya geldi.

Saatlerin bin yıllara uzanan tarihi ve geçirdiği evreleri konu alan "Zaman Makineleri Sergisi", Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi'nde açıldı.

Bursa Bilim Şenliği 2013, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlendi.

Bursa'da ilk kez düzenlenen Bursa Büyükşehir Belediyesi Kano Yarışları, Uluabat Gölü'nde yapıldı. Yarışlara 10 ilden 19 spor kulübü ve 100 sporcu ile antrenörleri katıldı.

Merhum araştırmacı-gazeteci yazar Yılmaz Akkılıç'ın adını yaşatmak için Nilüfer Akkılıç Kütüphanesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülleri" törenle sahiplerini buldu.

Hava Harp Okulu Komutanlığının ev sahipliğinde yapılan "Geleceğin Uçak Tasarımı 2013" yarışmasının ikincisi, İstanbul Hazerfan Havalaanı'nda yapıldı. Yarışmada Bursa Teknik Üniversitesi ile Tophane Endüstri ve Meslek Lisesi, ortaklaşa tasarladığı 'Lagari' isimli insansız hava aracı ikinci oldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Şahabettin Harput Bülent Arınç Türkiye Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek!
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title