Haberler

Bursa: Lenf Kanseri Genç Anne, 100 Bin YTL Bulunamazsa Hayata Veda Edecek

Bursa'da 3 Yıl Önce Lenf Kanserine (Hodgkin Lenfoma) Yakalanan 2 Çocuk Annesi Derya Demirel (27), İlik Nakli İçin Gerekli Olan 100 Bin YTL'yi Bulamazsa Ölümle Karşı Karşıya Kalacak. Yeşil Kart'ı Olduğu İçin Üniversite Hastanelerinin Bir Yıl Sonraya Gün Verdiği Derya Demirel'in Özel Bir Üniversite Hastanesinde Yapılan Tetkiklerinde, Hemen İlik Nakli Yapılması Gerektiği, Bunun da 100 Bin YTL'ye M...

Bursa'da 3 yıl önce lenf kanserine (Hodgkin Lenfoma) yakalanan 2 çocuk annesi Derya Demirel (27), ilik nakli için gerekli olan 100 bin YTL'yi bulamazsa ölümle karşı karşıya kalacak. Yeşil Kart'ı olduğu için üniversite hastanelerinin bir yıl sonraya gün verdiği Derya Demirel'in özel bir üniversite hastanesinde yapılan tetkiklerinde, hemen ilik nakli yapılması gerektiği, bunun da 100 bin YTL'ye mal olacağı belirtildi.

Çocuklarından aldığı destekle hayata kaldığını söyleyen genç anne, kendi iliğinin alınarak tekrar nakledilmesi (otolog) için hayırseverlerden yardım bekliyor. 17 yaşındayken Şinasi Demirel ile hayatını birleştiren Derya Demirel, evliliğinin 7. yılında boynundaki şişlik, grip ve aşırı halsizlik şikayetiyle özel bir polikliniğe gitti.

Burada kan tahlilleri yapılan Demirel'in daha kapsamlı bir hastaneye başvurması istendi. Ancak maddi durumları iyi olmayan aile, Yeşil Kart için başvuru yaptı. Adapazarı'ndan aldıkları Yeşil Kart ile hastaneye giden genç anne, aldığı acı haberle yıkıldı. Adapazarı Devlet Hastanesi'nde lenf kanseri teşhisi konulan Demirel, tedavi için İstanbul Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Burada kemoterapi tedavisi gören 2 çocuk annesinin hastalığının ilerlemesi durdu.

Ancak 2006 yılının Ocak ayında eski hastalığı yeniden nükseden Demirel, ikinci kez kemoterapi tedavisi gördü. Son 6 ay içinde ilaç tedavisine de devam eden 2 çocuk annesinin son umudu ise otolog ilik nakli oldu. Marmara Üniversitesi'nde ilik biopsisi yapılan Demirel'in otolog (kendi iliğinin kendine tekrar verilmesi) sayesinde sağlına kavuşabileceği belirtildi.

Hastanın kendi iliği alınarak dondurulduktan sonra yüksek dozda radyasyon uygulanıp tekrar hastaya verilecek olan ilik için çalmadık kapı bırakmayan çaresiz eş Şinasi Demirel, Çapa Tıp Fakültesi'nin hastayı görmek için bile olsa bir yıl sonraya gün vermesiyle yıkıldı. Yeşil Kartı ile işlem yapacakları için Çapa Tıp Fakültesi bir yıl sonraya gün verince, aile çaresizlikten başka hastanelere de başvurdu.

Kanserin pençesinde ölüm kalım savaşı veren eşi için araştırmalarına devam eden Demirel, Marmara Üniversitesi'nin eczanesi olmadığı için tedaviyi kabul etmemesiyle yılmadı. Son olarak İstanbul Yeditepe Üniversitesi Hastanesi'ne giden Demirel ailesinden, yapılması gereken ilik nakli için 100 bin YTL'nin istendi. Aldığı 650 YTL maaşla 4 kişilik ailesine bakmakta bile güçlük çeken baba, istenilen para karşılında çaresiz bir şekilde Bursa'ya geri döndü.

Gerekli ilik nakli için para bulamayan Şinasi Demirel, internet aracılığıyla hayırsever vatandaşlardan yardım istedi. Eşinin kurtarılması için kampanya başlatan Demirel, "Eşim ilik nakli olmadığı takdirde başka bir çaresi yok. Bunun sonu yavaş yavaş ölüm. Kemoterapilerle yavaş yavaş ölecek. Ya da ilik nakli olup kurtulacak" dedi.

Bir tekstil fabrikasında pazarlamacılık yapan Demirel, "Aldığım 650 YTL'nin 300 YTL'si ev kirası, geri kalanı 2 çocuğun okul masrafları. Ben kendim zor geçinirken, eşim için gerekli parayı nasıl bulayım? Hayırsever vatandaşlarımızdan küçük de olsa yardım bekliyorum" diye konuştu.

İlik nakli olduğu takdirde yüzde 98 oranında sağlığına yeniden kavuşacak olan 2 çocuk annesi Derya Demirel ise, ölmekten korkmadığını ancak biri 8 diğeri 7 yaşındaki çocukları için yaşamak istediğini söyledi. Yakalandığı kanserin pençesinde ölüm kalım savaşı veren Derya Demirel'in en büyük destekçisi olan çocukları Eda (8) ve Zehra (7) ise annelerinin kurtulması için gözyaşı döküp yardım istedi.

"Annemin ölmesini istemiyorum" diyen Eda Demirel, "Onun için hayırseverlerden parasının toplanmasını istiyorum. Büyüdüğümde ben de doktor olup hastaları tedavi edeceğim" şeklinde konuşup gözyaşlarına boğuldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Bakmadan Geçme

Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Onur Yüksek Teknoloji halka arz ne zaman? Onur Yüksek Teknoloji halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne? Özyaşar Tel halka arz ne zaman? Özyaşar Tel halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title