Haberler

"Bursa Her Sıkıntısını Kendisi Çözüyor"

Güncelleme:

Altepe, Bursa'nın her sıkıntısına kentin kendisinin çözüm ürettiğini kaydetti.

İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen 'Stratejik Yerel Yönetişim Projesi' kapsamında Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Konseyi'nin ev sahipliğinde yapılan toplantıda muhtarlarla bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın her sıkıntısına kentin kendisinin çözüm ürettiğini kaydetti.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti ortak finansmanıyla İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Stratejik Yerel Yönetişim Projesi', Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Başkanlık Salonu'nda düzenlenen toplantıda muhtarlara anlatıldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Konseyi'nin ev sahipliğinde yapılan toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, belediye yöneticileri ve çok sayıda muhtar katıldı.

"Amacımız, halkın menfaati doğrultusunda iş yapmaktır"

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şehri tüm dinamiklerle birlikte yönetmeyi, işbirliğinin sağlanmasını ve ortak aklın oluşturulmasını önemsediklerini söyledi. Kültür ve medeniyetlerin başkenti Bursa'da çağdaş ve katılımcı bir toplumun, şeffaf bir yönetim tarzının oluşturulması için gayret gösterdiklerini belirten Altepe, Bursa'nın bu konuda ilk adımları atan şehir olduğunu ifade etti.

Tarihi Kentler Birliği'nin kurucusu, Dünya Sağlık Örgütü'nün ilk üyesi ve Dünya Sağlıklı Kentler Birliği'ni kuran, Yerel Gündem 21 ve Kent Konseyi çalışmalarını başlatanın hep Bursa olduğunu anlatan Altepe, "Birçok konuda Bursa, önder olmuştur. Bizim amacımız, ortak yönetimin sağlanması ve yerel yönetimlerin kendi meselelerini çözebilmesidir. Meselelerin çözümü başta muhtarlar olmak üzere sivil toplum kuruluşların yönetime katılmasına bağladır. Çalışmalarda elini taşın altına sokan yerel yöneticilere de destek verilmelidir.

Amacımız, Bursa halkı ve ülke menfaati doğrultusunda iş yapmaktır. Bizleri kimsenin şahsi menfaatleri ilgilendirmiyor. Bizi hiçbir zaman bu tavır içinde de göremezsiniz. Şahısların menfaatleriyle uğraşmayacağımıza göre kimseden ayıracak ve kaçıracak bir şeyimiz yok. 1/100000 ölçekli çevre düzeni planlarımızı toplumun her kesimiyle yaptık. 700 kurum ve kuruluştan 2 bin 800 kişi çalışmada yer aldı. Bursa'nın geleceği tartışıldı. Bunlara biz karışmadık ve 60 profesör tarafından yürütüldü. Çıkan her sonucun altına da imzamızı attık. Bunun arkasında hep birlikte duracağız. Bursa'nın geleceğinin bu doğrultuda olduğuna inanıyoruz" şeklinde konuştu.

"Bursa hızlı bir şekilde gelişiyor"

İstanbul'da ortaya konulan şehir stratejilerinin, Bursa Kent Konseyi'nin ve sivil toplum kuruluşlarının Bursa için ortaya koyduğu stratejilerle aynı olduğunu ifade eden Altepe, İstanbul'un hedeflediklerini Bursa'nın da hedeflediğini dile getirdi. Bursa'nın İstanbul'dan farkı olmadığını anlatan Altepe, "Bursa, hızlı bir dönüşüm içerisine girdi. Halktan aldığımız desteklerle bu çalışmaları yapıyoruz. Bursa'nın her köşesine metro hatları çekiliyor.

Şehir içine tramvaylar döşeniyor. Yeni yollar için binalar yıkılıyor. Sadece 30 metrelik cadde için 350 tane bina yıktık. Yeni yollar için toplam 800 tane bina yıktık. Hiçbir şehirde bir cadde için bu kadar bina yıkıldığını göremezsiniz. Bursa hızlı bir şekilde gelişiyor. Milyonlarca metrekare yeşil alan oluşturuluyor. Kişi başına düşen yeşil alanlar artırılıyor. Dünya çapında tesisler, stadyumlar, bilim merkezleri yapılıyor. Her yaptığımız çalışmayı da insanımızla paylaşıyoruz. Bursa'da harabe tarihi eser bırakmıyoruz. En ücra köşedeki, üzerine bina yapılmış eserleri bile onarıyoruz. Bursa'nın kıymetini bilmeliyiz. Diğer şehirlere gittikçe şehrimizle gurur duyuyoruz" diye konuştu.

Artık şehir sınırlarının Büyükşehir Belediye sınırları olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, bundan böyle tüm bölgelere yatırım yapabileceklerini, ilçelerin göç vermemesi ve kırsal kalkınmaları için destek olacaklarını söyledi.

"Bursa kendi başına bir merkez olacak"

"Bursa her sıkıntısını kendisi çözüyor" diyen Altepe, kendi gemilerini hizmete soktuklarını, bu ay içerisinde de uçakları kaldıracaklarını anlattı. Bursa'nın artık İstanbul'un gölgesinde kalmayacağını ifade eden Altepe, "Bursa'nın dünya şehri ve ticaret merkezi olmasını istiyoruz. Bursa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde ilk raylı sistem araçları yapıldı. Türkiye raylı sistem üreten 6. ülke oldu. Mart ayında hızlı trenin parçalarının üretimi de başlayacak. Bursa Havayollarını da kuracağız. Bursa, artık İstanbul'la birlikte iş yapmak zorunda kalmayacak. Bursa kendi başına bir merkez olacak. Bursa için ne yapsak az. Büyükşehirde 20. yılıma girdim. Muhalefetteyken de her zaman Bursa'ya bir tane fazla eser yapılması için uğraştım.

Belediye başkanlarına çelme takmaya uğraşmadım. Ben Bursa'ya bir şeyler katmak istedim. Erdem Saker'e ve Erdoğan Bilenser'e hep destek oldum. Muhalefet yaparken neler yapılması gerektiğini söyledim. Onlarda benim tüm dediklerimi yerine getirdi. Onlara teşekkür ediyorum. Şimdi de onlar bizimle çalışıyor. Bizlerle birlikte üretiyorlar. Bunu sadece Bursa yapabiliyor" dedi.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala ise halkın sıkıntılarını birebir dinleyen ve yöneticilere aktaran muhtarların değerini bildiklerini ifade etti. Halka hizmet etmenin önemli bir meziyet olduğunu vurgulayan Pala, Büyükşehir Belediyesi'nin destek ve katkılarıyla Bursa Kent Konseyi'nin de Türkiye'ye örnek bir kurum haline geldiğini anlattı.

Konuşmaların ardından proje yöneticileri tarafından çalışma hakkında muhtarlara bilgi verildi. Daha sonra muhtarlar kendi mahalle ve köylerinin önceliklerine göre farklı hizmet başlıklarına göre oluşturulan sandıklarda oy kullandı. Muhtarlar kendilerine verilen 20 adet bir puanlık kağıtları, bölgelerinin ihtiyacına göre bölüştürerek sandıklara attı. Oylamanın sonunda en çok ulaşım, ortak kullanım alanları ve kentsel altyapılar konusunda ihtiyaç duyulduğu belirlendi.

Muhtarlar tarafından 'ulaşım' konusundaki hizmet ihtiyaçlarına 533 oy, 'ortak kullanım alanları' konusundaki hizmet ihtiyaçlarına 522 oy, 'kentsel altyapılar' konusundaki hizmet ihtiyaçlarına 472 oy, 'eğitim' konusundaki hizmet ihtiyaçlarına 420 oy, 'emniyet ve asayiş' konusundaki hizmet ihtiyaçlarına 405 oy, 'temizlik ve çevre sağlığı' konusundaki hizmet ihtiyaçlarına 365 oy, 'sağlık' konusundaki hizmet ihtiyaçlarına 337 oy, 'sosyal hizmetler, sosyal yardımlar ve kültürel hizmetler' konusundaki hizmet ihtiyaçlarına ise 267 oy kullanıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Recep Altepe Semih Pala İstanbul Güncel Haberler

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Bakmadan Geçme

16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı?
İsrail savaş uçakları sivillerin toplandığı bölgeye bomba yağdırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

İsrail savaş uçakları sivillerin toplandığı bölgeye bomba yağdırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title