Haberler

Bursa'da Kültür Sanat

Bursa Devlet Tiyatrosu (Bdt), "Gönül Avcısı",

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), "Gönül Avcısı",

"Karşılaşmalar", "Kahraman Karınca" ve "Sarıpınar 1914" adlı oyunları sahneleyecek.

Diego Fabbri'nin yazdığı, Levent Ulukut'un yönettiği komedi oyunu "Gönül Avcısı"nın, dekoru Işın Mumcu, kostümleri Gülümser Erigür, ışık düzeni Mehmet Yaşayan'a ait.

Emir Çiçek, Ecehan Şarman Çetinkaya, Rüyam Dirin ve Demet Oran'ın rol aldığı oyunda, bir erkeğin üç kadınla ilişkisi konu ediliyor.

"Bir adam aynı anda üç kadını sevebilir mi? Üç kadına birden, yalan söylemeden onlara sahip olabilir mi? Bu üç kadın birbirlerini tanıyıp bu adamı kabul edebilirler mi" sorularına yanıtların arandığı oyunda, kahramanın içine düştüğü durum anlatılıyor.

Oyun, Ahmet Vefik Paşa (AVP) sahnesinde, bugün ve yarın saat 20.30, 12 Mart Cumartesi günü 15.00 ve 20.30'da sahneye konulacak.

Can Utku'nun yazdığı, Neriman Uğur'un yönettiği "Karşılaşmalar" adlı oyunda, dekor Suar Şeylan'ın, kostüm Yeşim Türkgeldi'nin, ışık tasarımı Ali Karaman'ın imzasını taşıyor. Oyunda Nazan Kesal, Sinan Demir, Sitare Tuna, Bora Özkula, Serap Uluyol Karanfilci ve Kamil Korunan rol alıyor.

Kadın-erkek ilişkilerindeki komik ve trajik durumların anlatıldığı, 20, 40 ve 60'lı yaşlardaki üç çiftin karşılaşma öykülerinin konu alındığı oyun, bugün, yarın ve 12 Mart Cumartesi günü 18.30'da Oda Tiyatrosu'nda seyircisinin karşısında olacak.

Çağlar Deniz'in yazdığı, Ahmet Somers'in yönettiği "Kahraman Karınca" adlı çocuk oyununun, dekor ve kostümü Yeşim Türkgeldi'ye, ışık tasarımı ise Kazım Öztürk'e ait.

Celal Bıyıklı, Derya Öztunç, Onur Sülen, Çağlar Ozan Aksu, Erkan Yılmaz, Atilla Tetik, Hayati Özen, Zafer Kaya, Ufuktan Dede, Çağlar Çelebi ve Yiğit Seyhan'ın rol aldığı oyun, AVP Sahnesi'nde, 13 ve 15 Martta saat 14.00'de sahnelenecek.

Masal masumiyeti ve heyecanının hatırlanmasını amaçlayan çocuk oyununun konusu kısaca şöyle:

"Kahverengi karıncaların kolonisinde barışı ve paylaşımı seven kraliçeye rağmen hüküm süren bencil ve zalim general, kendi çıkarları için işçi karıncaları daha fazla çalışmaya zorlar. Bu duruma karşı çıkan Rinka, tutuklanarak hücreye kapatılır, ancak hücreden kaçar ve kırmızı karıncalardan yardım ister. Daha sonra kırmızı karıncalarla iyi bir plan yaparak kolonisini kurtarır, mutlu ve özgür bir yaşama kavuşturur."

Reşat Nuri Güntekin'in "Değirmen" adlı romanından Turgut Özakman'ın uyarladığı ve Mustafa Kurt'un yönettiği "Sarıpınar 1914" adlı oyunda, Kamil Korunan, Sinan Demir, Cem Arabacıoğlu, Bora Özkula, Harun Türköz, Ömer Naci Topcu, Serdar Seçkin, Erkan Erdem ve Ahmet Somers rol alıyor.

Oyunun dekor tasarımını Murat Gülmez, kostüm tasarımını Özge Akarsu, ışık tasarımını da Yakup Çartık yapıyor.

1914'te Osmanlı İmparatorluğu döneminde geçen oyun, yöneten ve yönetilenlerin kopmuşluğunu, sorunlara yabancılaşmasını, gülmece ve iğneleyici bir dille anlatıyor.

Oyun, AVP Sahnesinde, 15-16 Martta 20.30'da sahnelenecek.

-ŞEHİR TİYATROSU "ÖLÜM TUZAĞI"NI SAHNEYE KOYACAK-

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, "Ölüm Tuzağı" adlı oyununu, bugün ve yarın saat 20.30, 12 Mart Cumartesi günü ise saat 14.00'te Tayyare Kültür Merkezinde sahneleyecek.

Gerilim ve heyecan yüklü Ölüm Tuzağı, para ve şöhret tutkusunun insanları nasıl baştan çıkardığını anlatıyor.

Şehir Tiyatrosu, aynı kültür merkezinde, Altuğ Görgü'nün yazıp yönettiği

"Kuşbakışı" adlı çocuk oyununu bugün saat 14.00'te sahneye koyacak.

Oyunda, çalıştığı sirkten beceriksizliği yüzünden kovulan, bir işi ve dostu kalmayan palyaçonun, karşılaştığı küçük bir kuşla değişen yaşamı konu ediliyor.

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği, "Kadınlık Bizde Kalsın" adlı tiyatro oyununu, Tayyare Kültür Merkezi'nde saat 20.00'de sanatseverlerle buluşturacak.

Kültür merkezi, 13 Mart Pazar günü saat 20.00'de, Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Derneği ve Bursa Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen Türk Sanat Müziği konserine ev sahipliği yapacak.

-SERGİLER-

Tayyare Kültür Merkezi Sami Güner Sanat Galerisinde, Ali Osman Ak'ın fotoğraf sergisi ve Cemal Nadir Güler Sanat Galerisinde de Banu Pala'nın resim sergisi, 12 Marta kadar görülebilecek.

Cemal Nadir Güler Sanat Galerisi'nde, Fatma Deniz Korkmaz Ekici'nin resim sergisi 14 Martta, Sami Güner Sanat Galerisi'nde, Çanakkale Zaferi fotoğraf sergisi 17 Martta açılacak.

Merkezin Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisindeki "Dünya Kadınlar Günü" adlı resim sergisi de 12 Marta kadar gezilebilecek.

- BURSA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title