Haberler

Bursa'da 4.6'lık Deprem! İstanbul'da da Hissedildi

Güncelleme:

Bursa'nın Gürsu ilçesinde bu sabah 4.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem İstanbul'da da hissedildi. Depremin ardından 3 artçı sarsıntı daha gerçekleşti.

Bursa'nın Gürsu ilçesinde bu sabah saat 07.09'da 4,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin büyüklüğünü önce 4.4 olarak açıklayan Kandilli Rasathanesi verileri güncelledi ve depremin büyüklüğünü 4.6 olarak açıkladı. Sarsıntı İstanbul ve çevre illerden de hissedildi.

3 ARTÇI SARSINTI

Depremin ardından 2,8, 2,4 ve 3,1 büyüklüğünde üç artçı sarsıntı daha gerçekleşti. Olayda can veya mal kaybı olup olmadığına dair henüz bir bilgi alınamadı.

AFAD, 4.3 DİYOR

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ise, Kazıklı köyüne 2 kilometre uzaklıkta ve yerin 13,8 kilometre derinliğindeki sarsıtının büyüklüğünü 4,3 olarak açıkladı.

''FAY HATTININ HAREKETLİLİĞİNİN DEVAM ETTİĞİNİ GÖSTERİR''

İstanbul Teknik Üniversitesinden Profesör Doktor Okan Tüysüz, NTV yayınında depremi değerlendirdi.

"Bu normal bir durum. Bursa geçmişte de önemli depremlerden etkilendi ve bölgeden aktif fay geçiyor. 1855'te iki önemli deprem oldu. Ciddi tahribat ve can kayıpları yaşandı" diyen Tüysüz şunları söyledi:

"Bursa'nın içinden geçen fay Manyas'ın güneyinden geçer ve Edremit Körfezi'ne kadar ilerler. Fay hattı Gürsu'dan geçerek İnegöl bölgesine uzanır. Sonuçta Bursa ve yöresi, Türkiye'nin önemli deprem kuşaklarından bir tanesinin üzerinde yer almaktadır. Bu deprem de, fay hattının hareketliliğinin devam etiğini göstermektedir."

SOSYAL MEDYADA DEPREM MESAJLARI

Deprem sonrası sosyal medyada da çok sayıda vatandaş yorum yaptı:

-Az önce Bursa merkezli 4.4 şiddetinde #deprem meydana geldi. Etkisi İstanbul'da da hissedildi. Hepimize geçmiş olsun!

-Bursa'da 4.4 büyüklüğünde deprem oldu. İstanbulda beşik misali sallandık. Alarm değil de depremle uyandık. Geçmiş olsun...

-Bursa'da deprem olmuş geçmiş olsun. Derinlik az olduğu için etkisi hissedilmiş. Artçı depremlerle devam edebilir. Sakin olun.

-Bursa'da deprem resmen yataktan fırladık Mudanya'da fena hissedildi merkez Gürsu imiş 4.4 Allah korusun

-Gecmis olsun Bursa deprem çok fena salladı 4.4

ŞANLIURFA'DA 3.3 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde 3,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, saat 01:00'de merkez üssü Bozova ilçesi olan 3,3 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Depremin 13,5 kilometre derinlikte oluştuğu belirlendi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İstanbul Yerel Güncel Haberler

500

Yorumlar (17)

DOĞU:

BETER OLSUN BİZ BURDA PERİŞAN OLURKEN

8
34
yanıtYanıtla
SUR.....21:

ALLAHIN GAZABINDAN KAÇIŞ YOK RABBİM ÜLKEMİZİ HER TÜRLÜ GAZABIMDAN MUAFAZA EYLESİN TERÖR VE KÖTÜ NİYETLİ İNSANLARA FIRSAT VERMESİN

18
3
yanıtYanıtla
SUR ZADE:

ALLAHIN GAZABI TOP TANK İLE EVLERİ YAKIP YIKMAKMI

yanıt4
yanıt9
VARTOLU:

hendekleri surda kazdırtcağına polise askere sığınsaydınız bizde size adammışssınız lan deseydik. . kalleş köpekler. .

yanıt1
yanıt0
Adınızı Yazın:

Büyük bir sesle ve alttan vurarak geldi uyuyan kızımı kucaklayip çırpındim kendi kendime bu son olsun inşallah hala elim ayağım titriyo

20
1
yanıtYanıtla
Funda ay:

''Allahummâğfezni min beyni yedeyne vemin halefi ve an yemeni ve şimâti ve min fevki ve euzü biazametike en uğtâle tahti ''ALLAHIM SEN BUYUKSUN KUCUK ALEMETLERINLE BIZE COK SEY GOSTERIYIRSUN ARKADASLAR DALGA GECMEYI BIRAKIN YORUMLARINIZI OKUDUM BEN BIR RUYA GORDUM VE RUYADA KALKKIP BARDAKLARI KIRDIM KENDIME GELDIGIMDE BEN DEPREM OLDU RUYAMDA GORDUM DEDIM AMA BEN GERCEKDEN IKI GUN ONCE BANA RUYAMDA UYARI GELDI CUNKU GUNDEN GUNE MUSLUMANLIK SAYISI AZALDI VE IMAN EDEN IBADET YOK OLMUS MUSLUMANLARDA

7
8
yanıtYanıtla
FhcMobil-IOS:

2 gün önce izmir sallandı.yobazlar gövur izmire oh olsun diye mesaj yazdılar turfa bursa sallandı ne diyecekler.kafaya bak adsmlsrda..

11
3
yanıtYanıtla
dünya lideri:

yemekten kovuldu, davetleri kabul edilmedi simdide konusmasi iptal edildi. . . . neyse yine adi duyulmamis bir ülkede acilis yapar bunu unuttururuz . .

7
6
yanıtYanıtla
PROFESÖR:

uludağ yakında patlayacak bilginize

7
4
yanıtYanıtla
Bawer:

Allah Faşistlerin belasını versin Masumları korusun.

7
2
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title