Haberler

Bursa Belediyeler Birliği Üyeleri Fransız Senatosunu Gezdi

Bursa Belediyeler Birliği Başkanı ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Romarantin Belediye Başkanı ve Senatör Jeanny Lorgeoux'un davetlisi olarak geldiği Paris'te Fransa Senatosu'nu gezdi.

Bursa Belediyeler Birliği Başkanı ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Romarantin Belediye Başkanı ve Senatör Jeanny Lorgeoux'un davetlisi olarak geldiği Paris'te Fransa Senatosu'nu gezdi.

Mudanya'nın kardeş şehri olan Romarantin Belediyesi'nde incelemelerde bulunduktan sonra Paris'e geçen Dündar ve Bursa Belediyeler Birliği üyesi belediye başkanları, aynı zamanda Senato'da Fransız-Türk Dostluk Grup Başkan Yardımcısı olan Lorgeoux'un rehberliğinde senato binasını ziyaret etti.

Bursa Belediyeler Birliği Başkanı Dündar, Lorgeoux'ya Çini bir plaket ve Bursa'ya özgü kestane şekeri takdim etti. Dündar daha sonra, Lorgeoux'nun yakasına Bursaspor rozeti taktı.

"Yakama Bursaspor rozetinin takılmasına, danışmanım Mehmet Dikmen üzülecek ama buyrun takın" diyen Senatör Lorgeoux, "Türkiye ile ilgili öğrendiğim ilk üç şey şunlar: Bursa, Mudanya ve Beşiktaş. Danışmanım bana bu üç şeyi nerdeyse ezberletti. Zaten daha önceden Bursaspor renklerinde kravatım olmuştu" dedi.

Dündar'ın yabancı gözüyle Türkiye'nin dışarıdan nasıl göründüğünü sorması üzerine Lorgeoux, "Türkiye bölgede jeopolitik ve ekonomik olarak güçlü ve dinamik bir ülke" cevabını verdi.

Türkiye'yi, Asya ile Avrupa arasında dengeyi sağlayan domino taşı olarak gördüğünü söyleyen Fransız Senatör, " Türkiye'yi bilhassa Akdeniz'de barışın sağlanmasındaki güç olarak görüyorum" dedi.

Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye karşı adil davranmadığını ifade eden Lorgeoux, "Yoksa Türkiye AB üyeliğini çoktan hak etmiş bir ülke. Şu an üye olan ülkelerin bazılarından bile daha önce bu birliğe üye olması gerekirdi" şeklinde konuştu.

Bursa Belediyeler Birliği ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ise, "Bizim bulunduğumuz bölgede barış ve dostluktan başka düşüncemiz yok. Komşuluk ve ticari ilişkilerimizi geliştirmek amacı olan bir ülkeyiz. Sizin gibi Türk ve Türkiye dostları olduğu sürece Fransa ile Türkiye arasındaki ilişkileri daha da kuvvetlendireceğimize inanıyorum" dedi.

Fransız Senatör ve Romarantin Belediye Başkanı Jeanny Lorgeoux da, "Benim belediye başkanı olduğum şehir Romarantin, Fransa Kralı 1. François'nın yaşadığı kent. 1. François'nın Kanuni Sultan Süleyman ile olan ilişkilernden olan bir dostluk bağımız var biliyorsunuz" karşılığını verdi.

Senatodaki ziyaretin ardından heyet, Senato'ya ait ve halka açık olan Lüksemburg Parkı'nda dolaştılar. Lorgeoux daha sonra, belediye başkanları onuruna Senato'da bir akşam yemeği verdi.

Yemeğe Bursa Belediyeler Birliği Başkanı ve Osmangazi Belediye başkanı Mustafa Dündar, Yenişehir Belediye başkanı Bülent Hamdi Çıngıl, Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Tahtaköprü Belediye Başkanı Eşref Yiğit, Sölüz Belediye Başkanı Ahmet Peker, Bursa Belediyeler Birliği Meclis Müdürü Mithat Uzun ve aynı kuruluşun Muhasibi Necmi Kuralay katıldı. - PARİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Mustafa Dündar Osmangazi Türkiye Paris Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title