Haberler

Büro Memur-Sen Üyeleri İstanbul'dan Ankara'ya Doğru Yürüyüşe Geçti

Bakırköy Adliyesi önünde toplanan Büro Memurları Sendikası (Büro Memur-Sen) üyeleri kamu çalışanlarının fazla mesai ücretlerinden 4-C'lilerin kadroya alınmasına kadar birçok hakkına dikkat çekmek için İstanbul'dan Ankara'ya kadar 14 gün sürecek...

Bakırköy Adliyesi önünde toplanan Büro Memurları Sendikası (Büro Memur-Sen) üyeleri kamu çalışanlarının fazla mesai ücretlerinden 4-C'lilerin kadroya alınmasına kadar birçok hakkına dikkat çekmek için İstanbul'dan Ankara'ya kadar 14 gün sürecek yürüyüşe başladı.

Büro Memur-Sen üyeleri, saat 12.00'de Bakırköy Adliyesi önünde toplandı. "Ücreti yoksa fazla çalışmak yok", "Biz memuruz köle değiliz" ve "Hak gaspına hayır" yazılı pankart açan katılımcılar, "Sadaka değil hakkımızı istiyoruz" sloganları attı. Sendika üyelerine Bakırköy Adliyesi çalışanları da destek verdi. Katılımcılar adına konuşma yapan ve eşofman giyili olduğu görülen Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, kamu çalışanlarının mali ve özlük haklarının her geçen gün kötüye gittiğini belirtti. Yazgan, çalışanların hak kayıplarına dikkat çekmek ve yaşanan olumsuzlukların önlenmesi için zor şartlar altında da olsa İstanbul'dan Ankara'ya kadar yürüyeceklerini belirterek, "Geçtiğimiz yıl 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamu çalışanlarımızın hakları ellerinden bir bir alındı. Ek ödemelerimiz, ikramiyelerimiz ve ardından fazla çalışma ücretlerimiz kesildi. Kamuda fazla mesai üreten kurumlarımızda çok büyük sıkıntılar var. Bugün başlatacağımız yürüyüşle yarın 12.00'da Kartal Adliyesi önünde ve ertesi günlerde güzergah üzerindeki çeşitli illerimizde basın açıklaması yaparak 14 gün sonra Ankara'ya ulaşmak istiyoruz. 666 sayılı KHK çerçevesinde meydana gelen hak kayıplarını kamu çalışanlarının bordroları ile belgeleyerek buradan ve kamu çalışanlarından aldığımız bordroları Ankara'da Sayın Başbakan'a, hükümete ve yetkililere iletmek üzere mücadelemizi başlattık. Ayrıca 2013 yılında verilen yüzde 3'lük komik ve sadaka zammı da protesto etmek için yürüyeceğiz. 4C'lilere kadro verilmesi için, sözleşmelilere kadro verilmesi için, yurtdışı personelinin kadro alması ve sorunlarının çözülmesi için yürüyeceğiz" dedi.

Açıklamanın ardından Yazgan ve arkadaşları Ankara'da son bulacak 14 gün sürecek yürüyüşe Bakırköy Adliyesi önünden başladı.

(BB) - İstanbul / Bakırköy

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bakırköy Adliyesi Memur Sen İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title