Haberler

Burdur İl Müftülüğünde Kutlu Doğum Etkinlikleri

Güncelleme:

Burdur İl Müftüsü Osman ARTAN, 14-20 Nisan 2012 tarihleri arasında kutlanacak olan 'Kutlu Doğum Haftası" dolayısıyla bu yıl 350 farklı etkinlik düzenleyeceklerini bildirdi."

Kutlu Doğum Haftası öncesinde yapmış olduğu açıklamada, İl Müftüsü Osman ARTAN, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca bu yıl kutlanacak olan Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin ana başlığının "Hz. Peygamber ve Kardeşlik Hukuku" olarak belirlendiğini" söyledi.

Hafta boyunca gerçekleştirecekleri etkinliklerle "Kardeşlik Hukuku"nu bütün kurumlarıyla toplumun gündemine taşımayı hedeflediklerini ifade eden İl Müftüsü, "Hz. Peygamber'in miladi doğum tarihi olan 20 Nisan tarihini içine alacak hafta münasebetiyle birçok etkinlik düzenleyeceğiz.

Hafta boyunca gerçekleştirilecek etkinliklerle Hz. Peygamber'i daha iyi tanımak, tanıtmak, anlamak ve anlatmak, toplumda peygamber, kardeşlik ahlakı ve kardeşlik hukukunu anlatmaya çalışacağız. Bunun için il merkezi, ilçe ve beldelerde toplam 350 farklı etkinlik yapacağız" dedi.

Geniş halk kitlelerinin katılımının sağlanması için çalışmalar yaptıklarını dile getiren İl Müftüsü Osman ARTAN, bu çerçevede bugüne kadar birçok toplantı ve çalışma yaptıklarını kaydetti.

Diyanet İşleri Bşk. Yrd. Dr. Ekrem KELEŞ Katılacak

Diyanet İşleri Başkanlığı Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş, 2012 yılı Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle müftülüğümüzce hazırlanan programa teşrif ederek "Hz. Peygamber Kardeşlik Ahlakı ve Kardeşlik Hukuku" konulu konferans verecektir. Konferans, 17.04.2012 saat 20.30'da Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi konferans salonunda yapılacaktır.

SDÜ. İlahiyat Fakültesi ile Çalıştay Yapıldı.

Kutlu Doğum Haftası öncesi Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile Burdur İl Müftülüğünce koordine edilen çalıştay, SDÜ. yerleşkesinde 03.04.2002'de yapıldı.

Çalıştaya, Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden; Fakülte Dekanı Prof. Dr. Talip TÜRCAN, Dekan Yardımcısı ve Tefsir Anabilin Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Galip Gezgin, Temel İslami Bilimler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdülgaffar ASLAN, Felsefe ve Din Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin CERTEL, İslam Tarihi ve Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Sarıcık, Tefsir Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İshak ÖZGEL, Din Sosyolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adem Efe, Mantık Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hülya Altunya, Din Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Saadettin ÖZDEMİR katıldı.

Burdur Müftülüğünden; İl Müftüsü Osman ARTAN, Müftü Yardımcısı Halil TAŞ, Ağlasun Müftüsü Davut ÇALIŞKAN, Altınyayla Müftüsü Recep Eryılmaz, Bucak Müftü Vekili İsmail Sofoğlu , Çavdır Müftüsü Aziz ERKAN, Çeltikçi Müftüsü Alaettin Karaaslan, Gölhisar Müftüsü Mehmet Nurlu, Tefenni Müftüsü İlyas Konur, Karamanlı Müftüsü Ramazan Avcı, Kemer Müftüsü Ramazan Arba, Yeşilova Müftüsü Necati Gündoğdu katıldı.

Çalıştay sonunda İlahiyat Fakülteleri ile müftülüklerin birer paydaş kurum oldukları bu yüzden iki kurum arasında bilgi, tecrübe ve etkileşimin var olması ve canlı tutulması gerektiği vurgulanarak Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde verilecek konferanslara konuşmacı olarak katılmaları planlanmıştır.

Sivil Toplum Kuruluşları ile Toplantı Yapıldı.

Sivil Toplum Kuruluşları ile Kutlu Doğum Haftası öncesi toplantı yapılarak, Kutlu Doğum Haftasında yapılacak etkinlikler hakkında bilgi paylaşımında bulunulmuş ve yapılacak etkinliklere davet edilmiştir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Ekrem Keleş Burdur Müftü Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title