Haberler

Bülent Arınç, Seçim Sonuçlarını Değerlendirdi

AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç, "Bu Seçimde Demokrasi ve Özgürlük Galip Gelmiştir. AK Parti'ye Hukuk Dışı Yollarla Saldıranlar Gerekli Cevabı Almıştır. Seçimler Halkın Muhtırasıdır. Birilerine Bir Şeyler Hatırlatılmıştır" Dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç, "Bu seçimde demokrasi ve özgürlük galip gelmiştir. AK Parti'ye hukuk dışı yollarla saldıranlar gerekli cevabı almıştır. Seçimler halkın muhtırasıdır. Birilerine bir şeyler hatırlatılmıştır" dedi.

Bülent Arınç, Manisa'da partililerin hazırladığı kutlamalara katıldı. Sevinç gösterileri arasında güçlükle partinin giriş kısmına kadar ilerleyen Arınç, burada coşkulu kalabalığa hitaben bir konuşma yaptı. AK Parti'nin seçim zaferini "Halkın muhtırası" sözleriyle özetleyen Arınç, sık sık tezahüratlarla kesilen konuşmasında şunları söyledi:

"AK Parti'nin zaferi kutlu olsun. Bu zafer, 2002'den daha anlamlı ve büyüktür. Milletin iradesine karşı çıkan ANAVATAN ve DYP 3 ay içinde perişan olmuştur. Bu seçimde demokrasi ve özgürlük galip gelmiştir. AK Parti'nin önüne engel üstüne engel çıkaranların yüzleri kızarmıştır. Demokrat Parti'nin 1954 yılındaki başarısını, 60 sene sonra AK Parti tekrarlamıştır. Bu, muhteşem bir olay. Menderes'in ruhu şad olsun. Onu sehpaya gönderenleri bu halk unutmadı. Şimdi bu seçimler öncesinde kafaları çekip, hesap

yapıyorlardı. Ancak milletin hesabı ortada. Onların toplamını bölseniz, çarpsanız, AK Parti'nin yarısı etmiyor. Zafer elimizde artık. Bundan sonra milletin tek partisi AK Parti'dir."

AK Parti il binasından yoğun sevgi gösterileri arasında ayrılan Bülent Arınç, Manisa Tevfik Lav Spor Tesisleri'ne geçti ve burada başbakanın konuşmasını televizyondan izledi. Burada basın mensuplarının karşısına çıkan Arınç, "Seçimler halkın muhtırasıdır. Birilerine bir şeyler hatırlatılmıştır. Balans ayarları sandıkta olur. AK Parti'ye hukuk dışı yollarla saldıranlar gerekli cevabı almıştır. CHP'nin böyle bir akıbetle karşılaşacağı belliydi. Başkalarından medet umarak siyaset yaptılar. CHP'nin bu

başarısızlığını tabanı bundan sonra daha iyi görecektir. CHP bu seçimden sonra kendine çeki düzen vermelidir. Şuana kadar CHP Genel Başkanı tek bir kelime söylemedi. DSP'yle ittifak yapmalarına rağmen aldıkları sonuç ortada. MHP de diğer partilerden gelen kaymalarla bu sonucu aldı. 'Tek başına iktidar' diyorlardı, 70 milletvekili çıkarabildiler. Bundan sonra AK Parti'nin karşısında diğer siyasi partiler güç birliği oluşturacak, dolayısıyla iki güç mücadele edecektir. Bu durum olumlu olacaktır." diye

konuştu.

(MY-ÖA-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title