Haberler

Bü Rektörü Kaplan Sezai Karakoç Sempozyumu'nda Konuştu

Bartın Üniversitesi (BÜ) Rektörü Prof.Dr.Ramazan Kaplan Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'nde düzenlenen Sezai Karakoç Sempozyumu'nda konuştu.

Bartın Üniversitesi (BÜ) Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'nde düzenlenen Sezai Karakoç Sempozyumu'nda konuştu.

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, " Bir zamanlar, edebiyat alanında, medya alanında Sezai Karakoç, görmezden gelinmeye çalışıldı. Ama hakikatin gücü o kadar yüksek ki Karakoç, artık sadece bizlerin değil, dünya edebiyatının, Ortadoğu coğrafyasının, İslam toplumumun kendisiyle iftihar edeceği bir kişilik olacak" diye konuştu.

Sezai Karakoç'un doğum yeri olan Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde düzenlenen Sezai Karakoç Sempozyumu'nda şairler, yazarlar ve akademisyenler Karakoç'u anlattı.

Sezai Karakoç Sempozyumu'na katılan Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Sezai Karakoç'u Ortadoğu coğrafyasının, İslam toplumumun kendisiyle iftihar edeceği bir kişilik olduğunun tanımlamasını yaparak, şunları söyledi: "Sezai Karakoç'un adına düzenlenen bütün toplantılarda, ortaya çıkan bir Sezai Karakoç portesi var ki, o da, fikir dünyasının olgunluğunu, sanatta, şiirde ve edebiyatın öbür türlerinde geldiği nokta bakımında, üstün bir zeka, kavrayış, algılama gücünün timsali olan birini anıyoruz ya da onu yeniden belleklerimiz de tazeliyoruz. Sezai Karakoç gibi bir insan, yüz yılda bir gelir. Bir zamanlar, edebiyat alanında, medya alanında Sezai Karakoç, görmezden gelinmeye çalışıldı ya da farkında değilmişiz gibi davranıldı. Ama hakikatin gücü o kadar yüksek ki, bir zaman, bir yerde bütün gücü ortaya çıkıyor. Artık sadece bizlerin değil, dünya edebiyatının, Ortadoğu coğrafyasının, İslam toplumumun kendisiyle iftihar edeceği bir kişilik olacak. Bu toplantımızda zihin tazelememizin ötesinden, özellikle genç arkadaşlarımız arasında yeni Sezai Karakoçların çıkmasına vesile olabilirsek, onların Sezai Karakoç gibi bir şahsiyetin varlığında haberdar edebilirsek, bu toplantılar amacına erişir."

(SA)

19.05.2013 17: 55: 03

TSI

NNNN - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ramazan Kaplan Sezai Karakoç Diyarbakır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title