Haberler

Bu Festival Çok Güldürecek!

BONUS 7. ULUSLARARASI KOMEDİ FİLMLERİ FESTİVALİ, 14-20 KASIM TARİHLERİ ARASINDA DÜNYADAN EN İYİ KOMEDİ FİLMLERİNİ SİNEMASEVERLERLE BULUŞTURACAK.

Garanti Bonus Card sponsorluğunda Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı tarafından (TÜRSAK) gerçekleştirilen festivalin bu yılki "Onur ödülü", İsmail Dümbüllü gibi bir efsaneyle aynı sahneyi paylaşan tiyatro sanatçısı Gazanfer Özcan'a verilecek. Ödül töreni, 14 Kasım'da Beşiktaş Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Festivalin geleneksel bölümlerinden "En ciddi komedi filmi" yarışmasının sonuçları, bu yıl da izleyicilerin oylarıyla belirlenecek.

Yönemen Garth Jennings'in, çocukluk kahramanlarına, beyazperdenin yaşamı ve düşleri şekillendiren gücüne ve 80'lerin home video çılgınlığına atıfta bulunduğu "Kahramanım Rambo", Yeni Zelanda'da yılın en başarılı filmi Paul Murphy imzalı "Kelepir evlilik", hep sahip olmak istediği aileyi bir günde alışılmadık yollardan kuran Oliver'in traji-komik öyküsünü anlatan "Aile saadeti" ve Petter Ness imzalı Norveç'in Oscar adayı "Kadın gibi geçti" de bu yıl "En ciddi komedi filmi" bölümünde yarışacak.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da "En ciddi komedi filmi"ni doğru tahmin eden seyirciler, Cinebonus Sinemaları'ndan sezon filmleri için davetiye kazanacak.

FESTİVALDE ROMANTİKLER DE UNUTULMADI

Festivalde bu yıl komedi sevenler kadar romantizm tutkunlarına da hitap edecek "Aşık kahkahalar" bölümü, romantik komedinin en güzel örneklerini sunacak.

Ödüllü yönetmen Vanessa Parise'in yönettiği "Jack ve Jill dünyaya karşı", çok yönlü Fransız sanatçı Diasteme'in yönettiği "Avinyon hatırası", başrolünü Cesar ödüllü ünlü oyuncu Emmanuelle Devos'un üstlendiği Idit Cebula imzalı "2 yaşam artı 1" ve Raul Marchand Sanchez'in yönettiği "Manuela ve Manuel", gülümsemeye romantizmin sıcaklığını ekleyecek.

Festivalin "Bellek tazeleyici" bölümünde "En çok güldüklerimiz" başlığı altında "Kaybedenler kulübü" ve "Disko" gibi sezonun başarılı örnekleri seyirci karşısına çıkacak.

"Daima güldüklerimiz" bölümünde ise Türkiye'den genç yönetmen Murat Şeker "İki süper film birden" ve "Aşk tutulması" adlı filmleriyle yer alacak.

Festivalin "Avrupa gülüyor" ve "Amerikan bağımsızları" bölümlerinde ise komedi sinemasının eski kıtayı kahkahaya boğan örnekleriyle, Amerikan bağımsız sinemasının seçkin yapıtları seyirciyle buluşacak.

"Avrupa gülüyor" başlığı altında, Gianni di Gregorio imzasını taşıyan ve Venedik Film Festivali'nden "En iyi film pasinetti" ödülü dahil 3 ödülle dönen "Ağustos'ta bir gün", Gianni Zanasi'nin yönettiği yine Venedik Film Festivali'nde 3 ödüle layık bulunan "Düşünme bile!", yönetmenliğini Stephane Giusti'nin üstlendiği, başrollerini Gilbert Melki ve Amira Casar'ın paylaştıkları "İtalyan malı" izlenebilecek.

"Amerikan bağımsızları" bölümünün sürpriz filmi ise cesur yönetmen Daniel Waters imzasını taşıyan, oyuncu kadrosunda Simon Baker, Robert Wisdom, Winona Ryder ve Patton Oswalt gibi yıldızlara yer veren kara komedi "Seks ve ölüm" olacak.

Türk ve dünya sinemasından komedi türünün en çarpıcı örneklerini sunan festival filmleri, Beyoğlu Sineması, Cinebonus Maçka G-Mall ve Alman Kültür Merkezi salonlarında gösterilecek.

Bilet fiyatlarının 6 YTL olduğu festivalde Bonus Card sahipleri, kartlarını göstererek filmleri yüzde 50 indirimli seyredebilecek.

Alman Kültür Merkezi'ndeki gösterimler ise ücretsiz olacak.

Kaynak: Gecce / Kültür Sanat

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title