Haberler

Bozdağ: Yahudileri Fırında Yakacaksın, Sonra Türk Milletine İftira Atacaksın

Güncelleme:

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "soykırım" diyen Alamanya'ya, ''Yahudileri yakacaksın fırında, sonra kalkıp Türk milletini soykırım iftirası ile itham edeceksin. Sen dön kendi tarihine bak.'' dedi.

Adalet Bakanı Bekri Bozdağ, Yozgat'ın ilçesi Sorgun'da Ticaret ve Sanayi Odası ile Ziraat Odasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin gelişmesinden içeride ve dışarıda rahatsız olanların bulunduğunu söyledi.

"BİZİM AYIBIMIZ YOK"

Almanya Federal Parlamentosunun 1915 yılı olaylarına dair Ermeni iddialarını tanıyan bir karar aldığını anımsatan Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Sorgun'dan bir kez de ben ifade ediyorum: Ermeni soykırımı iftiraları, iddiaları, Türk milletine bir iftiradır, Türkiye devletine bir iftiradır, Türk tarihine bir iftiradır, atalarımıza bir iftiradır. Parlamentoların karar alması tarihi iftiraları hakikat yapmaz. Alman Parlamentosu değil bütün dünya parlamentoları karar alsa bu millete, bu devlete leke sürmeyi, aziz milletimizin ve devletimizin tarihine leke sürmeyi başaramayacaklardır. Çünkü bizim ayıbımız yok. Atalarımızın, ceddimizin, devletimizin, tarihimizin, yüzümüzü önümüze eğdirecek kara leke yok.''

"İNSANLARI CANLI CANLI YAKTIĞINIZ FIRINLARLA MI ÖVÜNÜYORSUNUZ"

Türk tarihinde övünecek sayfalar olduğunu, merhametin, şefkatin, el uzatmanın, yardım etmenin olduğunu ifade eden Bozdağ, şöyle devam etti:

"Suriyelilere kucak açan biz, ölümden kaçanlara, imdat diyenlere yardım eden biz. Merkel'in Almanyası ne yapıyor, Avrupası ne yapıyor? Bunlar oraya gelmesin diye duvarlar örüyorlar. Herkes tedbirler alıyor. 'Aman Suriye'de ölsünler buraya gelmesin.' diye. Yaşasınlar diye bir gayret var mı, bir çaba var mı? Dünya istese Suriye'deki Esed'in katliamı anında bitmez mi? Seyrediyorlar katliamları. 500 binden fazla insan öldü, 10 milyondan fazla insan göçer hale geldi. Kendilerini medeni kabul edenler, sadece ölü sayıcılığı yapıyorlar. Bu ölümleri durdurmak için parmaklarını dahi kıpırdatmıyorlar. Yahudileri yakacaksın fırında, sonra kalkıp Türk milletini soykırım iftirası ile itham edeceksin. Sen dön kendi tarihine bak. Ne var yüzünüzü ak edecek. İnsanları canlı canlı yaktığınız fırınlarla mı övünüyorsunuz. Bizim tarihimizde utanılacak hiçbir iş yoktur.''

"İLİŞKİLER İÇİN DÖNÜM NOKTASI"

Kararın Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkileri önemli bir dönüm noktasına getirdiğini dile getiren Bozdağ, Almanların bunu bir tarafa not etmesinde fayda olduğunu, Türk milleti ve Türk devletinin kendine dost olanı da dost olmayanı da unutmadığını kaydetti.

"ONURLU BİR ADAM BUNLARI İÇİNE SİNDİREMEZ"

Bu kararı da bu kararı alanları da unutmayacaklarını, bu kararı alanların içerisinde geçmişte Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olanların da bulunduğunu söyleyen Bozdağ, "Onlar da Türkiye'nin düşmanları. Türk düşmanı, tarihine düşman. Kompleksli zavallılar. Kendi tarihine düşman, kendi tarihini bilmiyor. Kendi devletine düşman, kendi devletini bilmiyor. Sonra da yeri gelince 'Ben Türk vatandaşıyım, benim atam dedem Türktür.' diyor. Atası dedesi Türk olan, atasına, dedesine, tarihine, milletine, devletine iftira edenlerin önünde koşmaz ama maalesef kendi tarihine, atasına, dedesine birileri iftira ediyor, birileri sövüyor, bunlar önünde koşuyor. Onurlu birisi, adam olan insan, onur ve haysiyetini şerefini taşıyan biri, onu içine sindiremez. Ama bunlar böyle.'' ifadelerini kullandı.

''TÜRK DEVLETİNİ PARLAMENTO KARARLARI LEKELEYEMEYECEKTİR"

Türkiye'nin hainleri, tarihine, devletine, milletine, atasına düşmanlık eden ve onlarla beraber olanları her zaman nasıl andıysa bundan sonra da öyle anacağını vurgulayan Bozdağ, konuşmasını şöyle tamamladı:

''Bundan da kimsenin endişesi olmasın. Türkiye yoluna devam edecektir. Türkiye'nin tarihini Türk devletini parlamento kararları lekeleyemeyecektir. Biz her zaman söylüyoruz. Parlamentolar siyasi kararlar alır, tarihler siyasi kararlarla yazılmaz. Tarihi birileri yapar, birileri yazar. Tarihi hakikatler de kanunlarla kararlarla değişmez, değiştirilemez. Bunlar zannediyorlar ki parlamento karar alırsa tarihi hakikatleri değiştirir. Değiştiremeyeceklerdir. Milletimizin, devletimizin yürüyüşünü de durduramayacaklardır. Kimse endişelenmesin. Almanya böyle bir karar aldı diye Türkiye ne yürüyüşünü değiştirir ne duruşunu, ne hedeflerini değiştirir, Türkiye dimdik bildiği yolda yürümeye devam edecektir. Bu karar bizim için yok hükmündedir. Onlar istedikleri kadar kendi kendilerine 'Biz bunu yaptık.' desin dursun. Bizim açımızdan kıymeti harbiyesi yoktur. Ama kıymeti harbiyesi yoktur diye de bu kararı alanlara ilişkin bakışımızı sorgulamayacağımızı kimse bizden beklemesin. Türkiye bu kararı alanlarla ilgili neler yapacağını elbette kendisi değerlendirip kararlarını verecek, ona göre adımlarını atacaktır.''

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Almanya Suriye Sorgun Yozgat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (4)

Iyi cevap:

Bravo Bekir bozdag seninle gurur duyuyorum ya, Onlarin tarihine baktigimiz zaman o yillarda olsaydim ne yapardim diye dusunuyorum. O sinsi bir takintidir Turk hakina karsi. Kendi pisliklerini aklamaya calisan avrupayi dusmanlar

20
13
yanıtYanıtla
gavur sabri:

kusura bakmayin onlar inker etmiyor. bizim büyüklerimiz. bu insanlik disi kusuru yapmisler hala yahudilere. para hersey oduyorler. turkler. gibi. aglamiyorler. nerde milyonluk ermeniler rumler. suryaniler. cevap versenize. hep yalan tarihler biliyorseniz. .

yanıt0
yanıt0
KARGI''''''''LI:

AĞZINA SAĞLIK. . . . . . . . ONLARDA ONUR NE ARAR. . . . . . . BİZDEKİ ONURSUZLARDA ONLARDAN FARKSIZ. . . . . . . . . . . . .

21
5
yanıtYanıtla
gavur sabri:

eyer turkiyenin ayibi yoksa. nerde. ayasofya. sahipleri ermeniler. rumler. suryaniler. ulan sizin hayatiniz yalan Dolan. .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title