Haberler

Boydak Yükselişini Sürdürüyor

Güncelleme:

İSO, Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşunu belirlediği 2011 raporu açıklandı.

BOYDAK HOLDİNG ŞİRKETLERİ İSO 500 LİSTESİNDE YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRÜYOR!

İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO), Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşunu belirlediği 2011 raporu açıklandı. Boydak Holding altı şirketiyle yer aldığı listede Boytaş, Boyteks ve HES Kablo şirketleri bir önceki yıla göre listedeki yerini yükseltti.

Türkiye'nin önde gelen holdinglerinden Boydak Holding'e bağlı şirketler faaliyet gösterdikleri alanlarda yükselişlerini sürdürüyor. Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşunun açıklandığı İSO 500 listesinde Boydak Holding altı şirketiyle yer alıyor.

Mobilyadan tekstile, demir-çelikten lojistiğe, enerjiden bilişime, kimyadan pazarlamaya kadar birçok alandaki faaliyetlerini sektör lideri olarak sürdüren Boydak Holding bu yıl İSO 500 listesinde İstikbal, Boytaş, HES Kablo, Merkez Çelik, Boyteks ve Boyçelik markaları ile yer alıyor. Boydak Holding çatısı altında faaliyet gösteren üç şirket ise bu yıl bir önceki yıla göre listedeki yerini yükseltmesiyle dikkat çekiyor.

2010 yılı ISO 500 listesinde 82'inci sırada yer alan Boytaş Mobilya bu sene listede 79'uncu sıraya yükselirken, İstikbal Mobilya listede 244'üncü, Merkez Çelik ise 153'üncü sırada yer aldı. Alanındaki başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken HES Kablo ise bu yıl listedeki yerini 10 basamak birden yükseltti. 2010 yılında 69'uncu sırada yer alan HES Kablo 2011 yılına ait İSO 500 listesinde 59'uncu sıraya tırmandı. Hızlı bir yükseliş gösteren Boyteks ise 25 sıra birden atlayarak listedeki yerini 275'ten 250'nci sıraya yükseltme başarısını gösterdi. Geçtiğimiz yıl 288. sırada yer alan Boyçelik de bu yıl 274'üncü sırada yer aldı.

ISO 500 listesi ile ilgili bir değerlendirme yapan Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, Türkiye'nin lokomotifi olan şirketler arasında yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi. Boydak, "Boydak Holding'e bağlı şirketler olarak ISO 500 listesinde 6 ayrı şirketimizle yer alıyoruz. Ancak bizi asıl sevindiren her yıl şirketlerimizin performansının bir önceki yıla göre daha da yükseliş göstermesi ve faaliyet gösterdiği alanlardaki başarılarını daha da arttırmaları. Bu hem Türk ekonomisine hem de istihdama da katkımızın artarak devam ettiğinin somut bir göstergesidir. Bu başarıda emeği geçen tüm Boydak Holding çalışanlarını yürekten kutluyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler / Ekonomi

Boydak Holding Hacı Boydak Türkiye HES Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title