Haberler

Bot, Dalış Turizmi İçin Batırıldı

Antalya'nın Kaş İlçesi'nde düzenlenen Uluslararası Kaş-Likya Kültür ve Sanat Festivali'nde bu yıl farklı bir etkinliğe yer verilerek, 28. 9 metre uzunluğunda ve 70 ton ağırlığında bir Sahil Güvenlik botu, dalış turizmi için batırıldı.

Antalya Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın emektar botlarından olan 'TCSG 119' bir süre önce envanterden çıkarılarak turizmin hizmetine verildi. Bu yıl 14'üncü kez düzenlenen festival kapsamında, Kaş'taki Çukurbağ Yarımadası'nın açıklarına çekilen bot, yerli ve yabancı konukların meraklı bakışları eşliğinde törenle batırıldı.

Sahil Güvenlik botunun batırılışını Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Kuray Albay Albay Rahim Çonguloğlu, Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanı Binbaşı Mustafa Gümüşiğne ve Kaş Belediye Başkanı CHP'li Abdullah Gültekin de izledi. Botun batırılışına daha yakından tanık olmak isteyen turistler de, bindikleri teknelerle denize açıldı.

Kaş Sualtı Derneği Başkanı Yusuf Ziya Sülekoğlu, batması için gövdesinde delikler açılan botun tam istedikleri noktada denize gömüldüğünü belirterek, "TCSG 119 bundan böyle hem balıklar için bir yuva hem de turistler için muhteşem bir dalış merkezi olacak. Kaş'ta yeni bir dalış noktası daha yaratmış olmanın mutluluğu içindeyiz" dedi.

Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya da, ilçede 40'ın üzerinde dalış noktası bulunduğunu kaydederek, "Kaş'a sadece dalış için gelen turist sayısı 20 bine yaklaştı. İlçemizde yapılan toplam dalış sayısı ise 60 bini aştı" diye konuştu.

Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Deniz Kurmay Albay Rahim Çonkuloğlu ise TCSG 119 botu gerek Sahil Güvenliğe gerekse ülkemize uzun yılar hizmet verdi. Bundan sonra da Kaş'ta dalış turizmine hizmet verecek. Ülkemize büyük hizmetler vereceğine inanıyorum" dedi.

Batırılan bot, 1959 yılında Almanya'da inşa edildi ve 1961'de suya indirildi. Bot, önce Jandarma Genel Komutanlığı, sonra da Sahil Güvenlik Komutanlığı emrinde görev yaptı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title