Haberler

Bostaniçi Belde Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş Kuzey Irak'ta

Van'ın Bostaniçi Belde Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş ve belediye meclis üyeleri çeşitli gezi ve temaslarda bulunmak üzere Kuzey Irak'a gitti.

Van'ın Bostaniçi Belde Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş ve belediye meclis üyeleri çeşitli gezi ve temaslarda bulunmak üzere Kuzey Irak'a gitti.

Başkan Ergüneş ve beraberindeki meclis üyesi Rojbin Akdağ ve Ubeydullah Demir, ilk olarak Erbil Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dara Celil'i ziyaret etti. Ergüneş ve beraberindeki heyet daha sonra Erbil Valiliği'ne geçerek Vali Newzat Hadi'yi ziyaret etti. Ziyarette Ergüneş, Hadi'ye Van ve ilçelerinde son durumu anlatarak, halen yardım bekleyen binlerce insanın bulunduğunu belirtti. Ergüneş ayrıca Hadi şahsında tüm Kuzey Irak halkına Van'a yaptıkları yardımdan dolayı teşekkür ederek, yardımların devam etmesini istedi. Vali Hadi ise, yaşanan depremden dolayı halen çok üzgün olduklarını, kendilerinin de her daim Van halkının yanında olduklarını belirterek, "Biz Van halkının acısını ilk gün nasıl yaşadıysak bugünde aynı acıyı yaşamaya devam ediyoruz. Biz mevcut koşullarımız ile Van halkına gereken yardımı gönderdik, maalesef takip ettiğimiz kadarı ile gönderilen yardımların organizasyon karmaşası yüzünden gerekli yerlere ulaşmadığını ve halkın bu yardımlardan gerektiği şekilde faydalanmadığını gördük" dedi.

Erbil Valisi Newzat Hadi ile bir araya gelen Ergüneş ve beraberindeki heyet, yeni inşası yapılan Bostaniçi Beldesi için hedefledikleri 3 projeyi Hadi'ye anlatarak, bu projelerin hayata geçirilmesi için Erbil Valiliği'nden destek istedi. Vali Hadi'de projelerin çok güzel ve anlamlı olduğunu ifade ederek, bu projelerin hayata geçirilmesi için valilik olarak gereken desteği sunacakları sözünü verdi.

Ergüneş ve beraberindeki heyet valilik ziyaretinin ardından kaldıkları otelde PÇDK lideri Necibe Ömer ve Avrupa Parlamentosu eski parlamenteri Feleknas Uca tarafından ziyaret edildi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bostaniçi Erbil Irak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title