Haberler

Borsada Vatandaşın 1.2 Milyar Doları Battı

İMKB Bugüne Kadar, İşlem Gören 44 Şirketin Tahtası Kapatılırken, Yatırımcıların Bu Şirketler Nedeniyle Uğradığı Zararın Değeri Yaklaşık 1 Milyar 166 Milyon 288 Bin 370 Dolar Olarak Hesaplandı.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda (İMKB) bugüne kadar, işlem gören 44 şirketin tahtası kapatılırken, yatırımcıların bu şirketler nedeniyle uğradığı zararın değeri yaklaşık 1 milyar 166 milyon 288 bin 370 dolar olarak hesaplandı.

500 BİN YATIRIMCININ PARASI: Borsa Yatırımcıları Derneği (BORYAD) tarafından hazırlanan BORYAD Dergisi’nde yer alan verilere göre, bugüne kadar İMKB’de işlem gören 44 şirketin tahtası iflaslar nedeniyle işleme kapatıldı. Tahtası kapanan şirketlere yatırım yapanların tam sayısı bilinmemekle birlikte 500 bin civarında olduğu tahmin edildi. Yatırımcıların bu şirketler nedeniyle uğradığı zarar ise yaklaşık 1 milyar 166 milyon 288 bin 370 dolar olarak belirlendi.

YERLİ YATIRIMCI UZAKLAŞIYOR: Medya Holding, Sabah Yayıncılık, Çukurova-Kepez ve Aktaş Elektrik, Demirbank’ın yatırımcılarına büyük kayıplar yaşattığı vurgulanan değerlendirmede, "Batan her şirketin sermaye piyasasına adım atmayı planlayan yatırımcıların önüne yeni bir set çekiyor" denildi.

1.2 milyar dolar bu şirketlerde uçtu

Medya Holding

Sabah Yayıncılık

Sabah Pazarlama

Demirbank

Çukurova Elektrik

Aktaş Elektrik

Nergis Holding

Yaşarbank

Kepez Elektrik

Esbank

Köytaş Tekstil

Söksa

İhlas Finans

EGS Egeser Giyim

EGS Holding

EGS Leasing

Apeks Dış Ticaret

Sevgi Hastanesi

İntermedya Yay.

Emsan Paslanmaz

Emsan Beşyıldız

Gümüşsuyu Halı

Mudurnu Tavukçuluk

Yaşarbank

İktisat Finans

Emek Sigorta

Polylen Sentetik İplik

Sifaş Sentetik İplik

Facto Finans

Alfa Menkul Değerler

Raks Elek. Ev Aletleri

Raks Elektronik

Koniteks Tekstil

Lio Yağ

Sun Elektronik

Mensucat Santral

Tam Sigorta

Tunca Tekstil

Toprak Kağıt

Simtel Ticaret

Rabak

Santral Holding

Asil Çelik

Ünal Tarım

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title