Haberler

Borç Nedenıyle Elektriği Kesilince, Belde Susuz Kaldı

Uşak'ın Sivaslı İlçesi Ağaçbeyli Beldesi'nin, Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye olan yaklaşık 3 bin 500 liralık elektrik borcu ödenmeyince, içme suyu pompasının elektriği kesildi.

Uşak'ın Sivaslı İlçesi Ağaçbeyli Beldesi'nin, Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye olan yaklaşık 3 bin 500 liralık elektrik borcu ödenmeyince, içme suyu pompasının elektriği kesildi. Mağdur olan vatandaşlar, traktörlerle su taşıyarak ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor.

Ağaçbeyli Belediyesi, Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye olan yaklaşık 3 bin 500 liralık elektrik borcunu ödemeyince, beldenin içme suyu pompasının elektriği 2 Ocak'ta kesildi. Bunun üzerine beldede yaşayan bin 164 kişi susuz kaldı. Halk, kullanma suyunu kuyulardan veya traktörlerle getirerek karşılamaya başladı.

Vatandaşlardan 50 yaşındaki Veyis Duman, suların akmaması üzerine Belediye Başkanı AK Parti'li Turgay Tirit'in beldeyi terk ettiğini ileri sürdü. Duman şöyle dedi:

"Bu bir değil, iki değil. Vatandaş belediyeye su borcunu ödüyor. Ödemeyenler parmakla sayılacak kadar az. Belediye, beldenin içme suyunu sağlayan su pompasının elektrik borcunu ödemediği için elektrik kesilince otomatik olarak sular da kesildi. Bütün belde halkı ve beslediğimiz hayvanlar şu anda mağdur durumda. Başkan da sular kesildiğinden bu yana beldede değil. Yüzünü bile göremiyoruz."

'BAŞKANA ULAŞILAMIYOR'

Belde sakinlerinden 48 yaşındaki Ramazan Alsat da, su kesintisini hemen hemen her ay yaşadıklarını öne sürdü. Alsat şunları söyledi:

"Belediye Başkanı Turgay Tirit'e suların neden kesildiğini sormaya geldik ama başkan günlerdir beldede yok. Belediyede muhatap olacak kişi de bulamıyoruz. Daha önceleri sorduk, 'vatandaşlar parasını ödemiyor' denildi ama vatandaş parasını ödüyor. Belediye su pompasının elektrik borcunu yatırmadığı için elektrik kesildi. Perişan olduk."

Belediye Başkanı Turgay Tirit'in 2 Ocak'tan bu yana beldede olmadığı ve cep telefonunun da kapalı olduğu belirtildi. - Uşak / Sivaslı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Osmangazi Ağaçbeyli Sivaslı Uşak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title