Haberler

Bomba Gibi Patlayan Tüplü Televizyon Minik Kızı Babasız Bıraktı

Güncelleme:

Adana'da evli ve bir çocuk babası 34 yaşındaki Ergin Barbaros, evindeki tüplü televizyonun patlaması sonucu çıkan yangında hayatını kaybetti.

Adana'da yaşayan evli ve bir çocuk babası 34 yaşındaki Ergin Barbaros, tüplü televizyonun patlaması sonucu çıkan yangında yaşamını yitirdi. Patlamada, evin duvarı da yıkıldı.

PATLAMA SESİ MAHALLEYİ İNLETTİ

Olay, saat 02.30 sıralarında merkez Yüreğir İlçesi Akdeniz Mahallesi 372 Sokak'ta meydana geldi. Gece patlama sesine uyanan mahalle sakinleri, dışarı çıkıp baktıklarında, Ergin Barbaros'a ait tek katlı evden alevlerin yükseldiğini ve duvarın da yıkıldığını gördü.

YANGIN KISA SÜREDE SÖNDÜRÜLDÜ AMA YETMEDİ

İhbar üzerine polis, itfaiye ve ambulans sevk edildi. İtfaiye erleri, yangını kısa sürede söndürdü; fakat patlama anında odada bulunan Ergin Barbaros, yanarak can verdi. Yangının ardından evde inceleme yapan itfaiye ve polis, patlamanın tüplü televizyondan çıktığını belirledi.

EŞİ ve KIZI MİSAFİRLİĞE GİTMİŞTİ

Barbaros'un, eşi ve kızı bir yakınında kalmaya gittiği için olay anında evde yalnız olduğu öğrenildi. Mesleği berberlik olan Barbaros'un, uzun süre işsiz kaldığı için yaklaşık bir aydır akaryakıt istasyonunda çalıştığı belirtildi.

Polis, yangın ile ilgili soruşturmaya devam ediyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akdeniz Yüreğir Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (21)

ab:

Ah bu yokluğun gözü kör olsun

18
0
yanıtYanıtla
meto:

hikaye. . tüplü tv patlamaz. . yangın çıktıktan sonra fazla ısıdan dolayı içindeki kondansatörler patlar o kadar

16
2
yanıtYanıtla
aydınlı:

Zaaten hep böyle nurlu insanlar felaket yaşar. Allah rahmet eylesin. Fakirliğinde gözü kör olsun.

14
1
yanıtYanıtla
ankaralı:

neden patlamış tuplu tv nın patlama ozellıgımı var nasıl oluyor bılen varsa aydınlatsın bizi tuplu tv var evimizde

14
0
yanıtYanıtla
aydınlı:

Su sıçrağında patladığını duymuştum. Yıllarca hep bundan korkmuştum çok şür hiç başıma gelmedi. İnanın 2. el bile olsa , çok küçük bile olsa LCD ekran alın. Çünkü tüplüler beyin hücrelerine zarar veriyor.

yanıt9
yanıt1
aydınlı:

Elbette yıllarca biz de tüplü kullandık. Ama beyin hücrelerini öldürdüğünü hatırlatmak isterim özellikle çok yakınına oturulunca ve de çocuklar için zararlı. Almanca da televizyon kelimesinin karşılığı fernsehen dir. Yaani, UZAKTAN BAKMA demektir. Onlarda tüplü tv nin tehlikesini iyi bilirler.

yanıt11
yanıt1
aaaa:

tv tüpü patlasa her gün bir hurdacı ölürdü. . adamlar her gün yüzlerce tüplü tv topluyor sırf tüpün arkasındaki bakır bobin için . . tüpün arkasına çekici vurur bakırı alır niye patlamıyor. çünkü tüpün içi vakumludur kırıldımı içine hava çeker fısss diye duyarsınızz zaten

yanıt2
yanıt0
XXX:

Sobaya yakın bir yerdeyse ve fazla ısınırsa patlar bomba gibi.

yanıt3
yanıt0
aydınlı:

Ama, fişe takılı iken patladığı söyleniyor. Yaani içinden akım geçerken ısınıyor filan ya da kıvılcım çıkıyor sıkışan gaz yanıyor gibi olabilir ancak. Yoksa hurdaya balyozla vurunca patlamaz. Belki kötü tamirciler tarafından direnci değiştirilmeden şasi yapılırsa ancak belki güm diye bi sesleçalışırken tabiki çok ufak bi patlama olur ama elbette tehlike olmaz. Bu bizimde başımızdan geçmişti ama tv asla dağılmamıştı sadece yüksek ses çıkmıştı onun için patlamadan saymamıştım.

yanıt1
yanıt0
aaaaa:

arkadaşlar tv tüpü patlamaz anlayın artık. . içinde sıkıştırımış bir gaz yokki niye ısıdan genleşip patlasın . vakumlu diyorum. . tüpün ön taraf cam kalınlıgı yaklaşık 1 cm dir arkatarafı saptırma bobini tarafı ise çok incedir 1mm kadar patlayacak bir tüpün arkasını adam niye 1mm yapsın . . fakat tv yangın çıkarırmı çıkarır tabi iyi bir teknisyen tamir etmediyse 3 amper sigorta yerine adam tel sardıysa tv yangın çıkarır ama patlamazzz duvarları yıkmazzz

yanıt3
yanıt0
aydınlı:

Elbette yıllarca biz de tüplü kullandık. Ama beyin hücrelerini öldürdüğünü hatırlatmak isterim özellikle çok yakınına oturulunca ve de çocuklar için zararlı. Almanca da televizyon kelimesinin karşılığı fernsehen dir. Yaani, UZAKTAN BAKMA demektir. Onlarda tüplü tv nin tehlikesini iyi bilirler.

11
1
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title