Haberler

Bolu Belediye Meclisinde 'İsim' Tartışması

Bolu Belediye Meclisi'nin Haziran ayı toplantısında AK Partili üyelerle CHP'li üyeler arasında isim tartışması yaşandı.

Bolu Belediye Meclisi'nin Haziran ayı toplantısında AK Partili üyelerle CHP'li üyeler arasında isim tartışması yaşandı.

Haziran ayı Belediye Meclis Toplantısı açılış, yoklama ve saygı duruşuyla başladı. Daha sonra ilk gündem maddesi olan İmar Tadilat Başvurularının görüşülmesi yapıldı. Ardından mülkiyeti Bolu Belediyesi'ne ait olan İhsaniye Mahallesi Tekkeyanı mevkiinde bulunan 319 ada, 4-5 parsel nolu taşınmazın satışı görüşüldü. Günün dilek ve temenniler bölümüne Alaaddin Yılmaz ve Necip Fazıl Kısakürek ismi damga vurdu. Toplantıda, Eski Nikah Salonu'na ünlü şair Necip Fazıl Kısakürek isminin verilmesiyle ilgili gündem maddesi CHP'liler tarafından "ideolojik" olduğu gerekçesiyle tepkiyle karşılandı. CHP Grup Başkanvekili Cahit Görüş, salona Bolulu olmayan birisinin isminin verilmesini doğru bulmadıklarını söyleyerek, "Biz bu salonu yaptıran zamanın belediye başkanı Muzaffer Işın'ın isminin verilmesini CHP gurubu olarak öneriyoruz" dedi. Öneri, yapılan tartışmaların ardından görüşülmek üzere Plan Bütçe ve Teftiş Murakabe Komisyonu'na gönderildi.

Meclis toplantısında ayrıca, Cici Taksi mevkiindeki alt geçide "Alaaddin Yılmaz" isminin verilmesiyle ilgili öneri sunuldu. Ancak bu öneri AKP'lilerin karşı oylarıyla ret edildi. CHP'liler, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın Mayıs ayında yapılan "En başarılı belediye başkanları" anketinde 7.sırada gösterildiğine dikkat çekerek, "Madem bu kadar başarılı bir belediye başkanımız var. O halde ismini kendisinin yaptırdığı Cici Taksi tarafındaki alt geçide verilmesini öneriyoruz" şeklinde önerge verdiler. Karar CHP'lilerin verdiği 11 kabul, AKP'lilerin verdiği 14 ret oyuyla kabul edilmedi.

İsim tartışmaları bununla da bitmedi. Son öneri de ise Atatürk Orman Parkı'na yapılan Çok Amaçlı Salon'un ismi için geldi. Meclis üyeleri parka büyük katkılarda bulunan Gürzap Yılmaz isminin yeni Çok Amaçlı Salona verilmesini kabul etti.

05.06.2012 14: 42: 06

TSI

NNNN - BOLU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Necip Fazıl Kısakürek Alaaddin Yılmaz İhsaniye Bolu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Adana Demirspor GS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title