Haberler

Bolaman-perşembe Sahil Yolu Turizm Alanı İlan Ediliyor

Ordu'da Bolaman-perşembe Otoyolunun Açılmasıyla Birlikte Eski Güzergahın Turizm Bölgesi Olarak Kullanılacağı Bildirildi.

Ordu'da Bolaman-Perşembe otoyolunun açılmasıyla birlikte eski güzergahın turizm bölgesi olarak kullanılacağı bildirildi.

Yeni güzergahın trafiğe açılmasıyla birlikte adeta atıl vaziyette kalan eski güzergah üzerinde turizm faaliyetlerine ve yatırımlarına ağırlık verilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ön çalışma başlatıldı. Bu amaçla Kültür ve Turizm Bakanlığı İşletmeler Genel Müdürü Şenel Aydemir ve diğer yetkililer, Perşembe-Bolaman arasındaki güzergahta incelemelerde bulundu. Ordu Valisi Said Vakkas Gözlügöl, Perşembe Kaymakamı Mustafa Asım Balkan, AK Parti Ordu İl Başkanı Fatihan Ünal, Perşembe Belediye Başkanı Selami Çarkcı, Medreseönü Belediye Başkanı Mustafa Tandoğan, Yalıköy Belediye Başkanı Ahmet Ulu, İl Genel Meclisi Başkanı Celal Tezcan'ın da bulunduğu incelemeler sırasında, doğa ve deniziyle baş başa kalan güzergahın nasıl ve ne şekilde değerlendirileceği tartışıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı İşletmeler Genel Müdürü Şenel Aydemir, Bolaman-Perşembe güzergahının önümüzdeki 3 ay içerisinde 'Turizm Geliştirme Alanı' ilan edileceğini söyledi. Bölgenin büyük bir turizm potansiyelini bünyesinde barındırdığını kaydeden Aydemir, "Şu anda ön çalışmalarımızı yapıyoruz. Turizm geliştirme alanı ilan edildikten sonra turizm yatırımlarını bu bölgeye yönlendirmeye çalışacağız" dedi.

(MAK-SA)

18.01.2007 19:44 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title