Haberler

Bodrum Aslı Baş'ın Öldüğü Villada Keşif

Güncelleme:

Ahmet Bayer'in vilasında, Orta Doğu Üniversitesi'nden (ODTÜ) 3 kişilik bir bilirkişi heyeti tarafından yeniden keşif yapıldı.

Miss Model Of The World (Mankenler Kraliçesi) yarışması 2003 yılı birincisi 32 yaşındaki Aslı Baş'ın, 2 yıl 9 ay önce yaşamını yitirmesiyle ilgili olarak olmayın meydana geldiği turizmci Ahmet Bayer'in Muğla'nın Bodrum İlçesi Yalıkavak Beldesi'ndeki vilasında, Orta Doğu Üniversitesi'nden (ODTÜ) 3 kişilik bir bilirkişi heyeti tarafından yeniden keşif yapıldı.

Villadaki keşfe, fizik profesörü üç bilirkişinin yanı sıra görevli savcı, ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle tutuklu yargılanan Hakan bayer, tutuksuz yargılanan Ahmet Bayer ve diğer oğlu Volkan Bayer, Aslı Baş'ın ağabeyi Tayfuin Baş, yengesi Yeliz Baş, avukatları Fahri Safa Küpçü ve Faruk Zorba ile sanık vekilleri avukat Atilla Kaan Komut ve Durgun Yarsuvat ile tanılar Beyhan Strassner, Melis Strassner, Nilgün Okur katıldı.

Yaklaşık 1.5 saat süreyle manken Aslı Baş'ın düştüğü yerde keşif yapıldı. Keşif sonrası gazetecilere açıklamada bulunan manken Baş'ın ailesinin avukatı Fahri Safa küpçü, keşif sonuçlarının 2 Mayıs'ta yapılacak üçüncü duruşmaya kadar yetiştirilmesini umduklarını söyledi. Kendilerine gereken sürenin verildiğini belirten Küpçü, 'Umuluyor ki 2 Mayıs'ta duruşma gününden önce raepormarı hazırlayıp, teslim edecekler. Gerekli ölçüm ve ihtimalleri değerlendiecekler. İfadeler ve tanık anlatımlarına göre ölçümler yeniden yapıldı. Muhtemel durumlar değerlendirecek ve rapor aktarılacak. Ne olacak biz de bilmiyoruzö dedi.

OLAY CANLANDIRILDI

Tutuksuz yargılanan Ahmet Bayer, daha önceki raporların vasıfsız ve yetkisiz kişiler tarafından yazılmış olmasından dolayı, mahkeme tekrar, yetkili bir bilirkişi heyeti tayin ettiğini söyledi.

Bayer, 'ODTÜ'de görevli fizik profesörleri ve adli tıp uzmanı tarafından inceleme yapıldı. Ekip her yerde inceleme yaptı. Tanıklar da buraraydı. Sanıklar da buradaydı. Herkese sorular sordu ve herkes bulunduğu yeri gösterdi. Aslı'nın bulunduğu yeri, atladığı yeri gösterdiler. Tanıklar gördüklerini anlattı, olay canlandırıldı. Bilirkişiler ölçümlerini yaptı. Ardından, mahkeme heyetiyle, buradan ayrıldılarö dedi.

YENGESİ YALAN BEYANDA BULUNDU İDDİASI

Basına henüz yansımamış önemli bir gelişme daha olduğunu belirten Bayer, karşı tarafın tanığı Yeliz Baş'ın yalan beyanda bulunmuş olduğunun tespit edildiğin öne sürdü. Bunun kendilerini zan altında bırakmak ve yargıyı etkilemek amacıyla yapılmış açık bir yalan olduğunu öne süren Bayer, 'Yeliz Baş ifadesinde, 'Kamera kayıt odasına girildiğinde görüntülerin kaydedildiği hard diskin olmadığı görüldü. Kamera görüntülerinin olduğu hard disk yerinde yoktu' diye iki cümle kullanmış. Birincisi, bizim evimizde kamera kayıt odası diye bir oda yok. İkincisi hard disk, hem savcılık tutanağında hem jandarma tutanağında, uzman kişiler tarafından bilirkişi kayıt cihazının hard diskin alındığı kayıtlarda sabittirö dedi.

Manken Baş'ın darp edilip, ardınan da suçu gizlemek için aşağı atıldığının iddia edildiğine dikkati çeken Bayer, 'Fakat ölü muayene ve otopsi tutanağında 3 yerde çok net ve bariz olarak, 'Darp ve cebir izi yoktur' diye tespitler var. Darp cebir izi olmayan bir yerde, bir insan nasıl darp edilir' Hakan, arkadaşı Melis ile birlikte salonda film izliyordu. Volkan arkadaşı ile birlikte odasında uyuyordu. Burada sadece 3 kadın oturuyor ve ben vardım. Kim Aslı'yı burdan, çitlerin üzerinden atacak. Bu iddia da o kadar dayanaksız, tek bir delile dayanmıyor. Bütün bunlar vasıfsız ve şahibeli bir kurumun verdiği rapor. Bir tek delil yok iken oğullarım tutuklandı. Karşı tarafın avukatları tarafından biz katil aile olarak basına lanse edildik. Gerçekler eninde sonunda ortaya çıkıyor. İbreler dönmeye başladı. Kimsenin kafasında bir kuşku kalmaması için her şeyin ortala çıkmasını Aslı'nın ailesinden daha fazla istiyorum. Ağır bir suçla üzerimize geliniyorö diye konuştu.

Bayer, açıklamasının sonunda, hazırladıkları ve olay anını anlatan animasyon görüntülerini basın mensupları ile paylaştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Bayer Orta Doğu Aslı Baş Bodrum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title