Haberler

    Bmc Ödül Aldı!

    2. Ulusal Enerji Verimliliği Forumu Kapsamında Düzenlenen "Enerji Verimliliği Proje Yarışması" Nda Bmc; Enerji Verimli Ürün Kategorisinde Ödül Alan Tek Otomotiv Şirketi Oldu.

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner YıLDıZ? ın katıldığı proje ödül töreninde üçüncülük ödülü, TÜBiTAK Başkanı

    Prof. Dr. Nüket YETiŞ tarafından, BMC Sanayi ve Ticaret A.Ş. CEO' su Mehmet DEMiRPENÇE adına, BMC istanbul Bölge Müdürü Erdal EROĞLU? na takdim edildi.

    CNG ? Sıkıştırılmış Doğalgazlı Otobüs Projesi ile üçüncülük ödülü kazanan milli marka BMC; insan dostu, çevreci, emniyetli, verimli, ekonomik ve işletme maliyeti düşük doğalgazlı araçların üretimini ve satışını gerçekleştiren yüzde yüz yerli sermayeli Türkiye?deki ilk ticari araç üreticisidir. Düşük işletme giderleri ile belediyeler ve halk otobüsü işletmecilerine yönelik geliştirilen normal ve tam alçak tabanlı doğalgazlı otobüsler, 9m. - 12m. - 18m. olmak üzere 3 farklı tipte üretilmekte ve Kayseri ilinde 191 adet hizmet vermektedir.

    Hava kirliliğinin azaltılması, iklim değişiklik etkisinin yok edilmesi ve dünyadaki enerji kaynaklarının verimli kullanılmasına yönelik bir çözüm olarak toplu taşımacılığın hizmetine sunulan doğalgazlı otobüsler, enerji verimliliğinin sağlanmasında büyük rol oynayacaklardır.

    2006 yılında net satış gelirleri içerisinde AR-GE' ye en fazla kaynak ayıran sanayi kuruluşu olan BMC, bunun neticesi olarak Türkiye?nin ilk 9m. doğalgazlı şehiriçi otobüsünü geliştirmiştir. 2007?de 61,8 milyon TL., 2008?de de 57 milyon TL., 2009?da 54,9 milyon TL. ve 2010?da da 60 milyon TL. AR-GE harcaması gerçekleştiren BMC' de iş merkezleri bazında, 540 mühendis ve tekniker tarafından AR-GE çalışmaları yürütülmektedir.

    izmir Doğanlar? da kurulu BMC Otobüs Fabrikası, yıllık 1.800 otobüs üretim kapasitesine sahiptir. 1992 yılından bu yana esnek üretim hatları ile Türkiye ve dünya pazarları için kentiçi ve turistik amaçlı yolcu taşımacılığına yönelik otobüsler üretmektedir. BMC otobüsleri teknik özellikleri ve işlevleri ile Türkiye?de ve dünyada kendi sınıflarının öncüsü olmuşlardır.

    Yurtiçinde Midilux, Probus, Belde ve Procity bunlara ek olarak yurtdışında da Hawk, Falcon, Condor, Nifty, Club, Karisma markalarıyla piyasaya sunulan yolcu taşıma serisi; solo, körüklü ve çift katlı yapılarda; 7.5, 9, 12 ve 18m. şasi uzunluklarında, standart ve alçak tabanlı, otomatik ve manuel şanzımanlı, dizel ya da doğalgaz motorlu seçenekler sunmaktadır.

    1964 yılından günümüze; 46 yıllık tarihi boyunca 300.000 adedi geçen araç üretimi ile Türkiye ekonomisine yaklaşık 10 milyar dolarlık ekonomik ürün katkısı yaratmış olan BMC? nin, kuruluşundan bu yana yapmış olduğu yatırımlarının bugünkü değeri; 1,7 milyar TL.? dir. Brand Finance tarafından tüm sektörler bazında gerçekleştirilen 2010 yılı Türkiye?nin en değerli ilk 500 markası sıralamasında, 110 milyon USD? lik ticari marka değeri ile BMC 42. sırada yer almıştır.

    BMC, dünya markası olarak varlığını sürdürme odaklı vizyonunu, sürdürülebilir büyüme başarısıyla sağlayacaktır.

    Kaynak: OtomobilGazetesi.com / Otomobil

    Otomobil Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title