Haberler

Bitlis'te Kar Esareti Devam Ediyor

Güncelleme:

Yüksekliği yaklaşık 2 buçuk metreyi aşan kar Bitlis'te hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Yüksekliği yaklaşık 2 buçuk metreyi aşan kar Bitlis'te hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Yıllardan bu yana ilk defa bu kadar çok kar görülen şehirde ne ev ne de yollar kardan dolayı görünmez bir hale geldi. Tüm kentin beyaz bir örtüye bürünmesi çocuklar için bulunmaz bir fırsat olarak görülürken, bir çok insan tünele dönen yollarda yürümekte zorlandı.

Bitlis ve çevresinde 4 gündür etkili olan yoğun kar yağışı hayatı durma noktasına getirirken, kent merkezindeki kar kalınlığı 270 santimetreyi buldu. 343 köy ve 287 mezra yolunun kapalı olduğu Bitlis'te, yollar aciliyet durumuna göre açılıyor.

Türkiye Kayak Federasyonu tarafından Bitlis'te düzenlenen kayaklı koşu yarışlarının bugün yapılacak finali iptal edildi. Bölgeyi etkisi altına alan kar yağışı, Bitlis'te beyaz afete dönüştü. Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, son 24 saat içerisindeki yağışla birlikte kent merkezinde kar kalınlığının 70 santimetre daha artarak 270 santimetreye ulaştığını bildirdi.

Çarşamba gününden pazartesi gününe kadar okulların tatil edildiği Bitlis'te 343 köy ile 287 mezranın da yolu ulaşıma kapandı. Mahalle yollarının bile kapandığı Bitlis'te Valilik, İl Özel İdaresi Karla Mücadele ekiplerinin kapalı yolları aciliyet durumuna göre açtığını bildirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bitlis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title