Haberler

Bitlis'te "Işık Şahsiyetler" Projesi

Bitlis Milli Eğitim Müdürlüğü'nce hayata geçirilen "Işık Şahsiyetler" projesi kapsamında, dünya bilim tarihçisi Prof.Dr.Fuat Sezgin'in hayatı ve eserleri anlatıldı.

Bitlis Milli Eğitim Müdürlüğü'nce hayata geçirilen "Işık Şahsiyetler" projesi kapsamında, dünya bilim tarihçisi Prof. Dr. Fuat Sezgin'in hayatı ve eserleri anlatıldı.

Tatvan Kültür Merkezi'nde düzenlenen sempozyumda, Tatvan Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ile Tatvan Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi öğrencileri, Sezgin'in hayatını ve eserlerini anlattı.

Sempozyuma katılan Vali Veysel Yurdakul, bu tür projelerle, önemli şahsiyetlerin hayatını ve eserlerini daha iyi öğreneceklerini söyledi.

"Sahip olduğumuz medeniyet çok önemli" diyen Yurdakul, şöyle konuştu:

"Çeşitli nedenlerden dolayı, bu medeniyeti terk etmek zorunda kalan birçok bilim insanı geri döndü. Bu projelere ilgi duyan gençleri tebrik ediyorum. Bu şahsiyetlerin hayatını kendimize örnek almamız gerekiyor. Öğrencilerimizde bu projeyle önemli şahsiyetlerin hem hayatını öğreniyor hem de öğretiyor. Bu projemiz il ve ilçe genelinde devam edecek. Proje kapsamında koordineli olarak öğrencilerimizle, tarihe ışık tutan bütün şahsiyetlerin hayatını ve bilinmeyen yönlerini öğrenme fırsatı bulacağız. Bu proje büyük önem arz ediyor. Projede emeği geçenlere ve öğrencilerimiz teşekkür ediyorum."

Konuşmanın ardından her iki lisenin öğrencileri, dünya bilim tarihçisi Prof. Dr. Fuat Sezgin'in hayatı, eserleri, fikri, düşünceleri ve almış olduğu ödülleri anlattı.

Muhabir: Şener Toktaş

Yayıncı: Berin Arslan Çetin - BİTLİS

Kaynak: AA / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Fuat Sezgin Tatvan Bitlis Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title