Haberler

Bitlis'te 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği

Bitlis'te '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' dolayısıyla bir kutlama programı düzenlendi.8 Ağustos Toplum Merkezi'nde düzenlenen kutlama programında konuşan Vali Veysel Yurdakul, kadınların sadece 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde değil, günün 24 saatinde...

Bitlis'te '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' dolayısıyla bir kutlama programı düzenlendi.

8 Ağustos Toplum Merkezi'nde düzenlenen kutlama programında konuşan Vali Veysel Yurdakul, kadınların sadece 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde değil, günün 24 saatinde hatırlanması gerektiğini belirtti. Yurdakul, "Kadınların değerini anlatmak durumunda değilim. Zaten onlar zatında değerlidir. Biz onlara değer versek ne olur, vermesek ne olur. Zaten Allah ve Resulü onlara gereken değeri vermiş. Bizi biz yapan, bizi insan olarak doğurup, insan olarak geliştirip, insan olarak hayata hazırlayan siz değerli kadınları sadece bir günde değil, günün 24 saatinde anılması gerekiyor. Bu noktada özellikle yeni dönemde yapılacak projeler ve programlarla, Bitlis'te geçmişte olduğu gibi, kadınları layık oldukları yere tekrar oturtulması azmi iradesi ve niyeti içerisindeyiz. İnşallah bundan sonra ki çalışmalarımızda da kadınlarımızın maddi, manevi gelişmesi ve layık oldukları o noktaya gelmeleri için hep birlikte çaba ve çalışma içinde olacağız" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmail Yoldaş ise, genel olarak kadınlar günü geldiğinde, kadına yönelik aile içi şiddet, töre ve namus cinayetlerinin gündeme getirildiğini söyledi.

Bu durumun kendilerini üzdüğünü ve bunun kadınların değerinin bilinmesi konusunda fayda sağlamadığı kanaatinde olduklarını kaydeden Yoldaş, "Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak, bugün aile içi şiddet, kadına yönelik şiddet ve her türlü şiddeti konuşmamaya karar verdik. Çünkü kadının değeri ve kadının yapabileceği şeyler üzerine yoğunlaştığımızda, çok daha faydalı oluruz. Peygamberler kadınlara değer verilmesi konusunda, önemli mesajlar vermişlerdir. Peygamber Efendimiz 'kadınlara ancak asalet ve şerefli olanlar değer verir. Kötü ve alçak olanlar kadını hor görür' buyurmuştur" dedi.

Konuşmaların ardından kadınlara ildeki "kadın faaliyetleri" konulu slayt gösterisi izletildi.

Programın ardından kadınlara gül dağıtıldı. Programa, kurum amirleri, eşleri ve çok sayıda kadın katıldı. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Veysel Yurdakul Bitlis Yerel Haberler

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

Ayhan Bora Kaplan: Bir tanem sözü yanlışlıkla ağzımdan çıktı

Ayhan Bora Kaplan: Bir tanem sözü yanlışlıkla ağzımdan çıktı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title