Haberler

Bişkek'teki Kazada Ölen 2 Pilot 1 Teknisyen Son Yolculuklarına Uğurlandı

KIRGIZİSTAN'ın başkenti Bişkek'te meydana gelen uçak kazasında hayatını kaybeden ACT Havayolları'nın 4 mürettabatından Türkiye'ye getirilen iki pilot ve bir teknisyen için İstanbul'da cenaze töreni düzenlendi.

KIRGIZİSTAN'ın başkenti Bişkek'te meydana gelen uçak kazasında hayatını kaybeden ACT Havayolları'nın 4 mürettabatından Türkiye'ye getirilen iki pilot ve bir teknisyen için İstanbul'da cenaze töreni düzenlendi. Törende bir araya gelen üç acılı aile, taziyeleri birlikte kabul etti, birlikte saf tuttu ve birlikte gözyaşı döktü. Kılınan cenaze namazlarının ardından, 3 cenaze defnedilmek üzere memleketlerine gönderildi.

Hong Kong-Bişkek seferini yaptığı sırada alçalma anında düşen ACT Havayolları'na ait Boeing 747 tipi uçakta yaşamını yitiren Kaptan Pilot İbrahim Gürcan Dirancı, İkinci Pilot Kazım Öndül ile Teknisyen İhsan Koca için Ataköy 5. Kısım Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Saat 11.00 sıralarında THY'nin tarifeli uçağıyla İstanbul'a gelen cenazeler, 15.00 sıralarında Türk bayraklarına sarılı şekilde askeri tören mangası tarafından camiye getirildi.

AİLELER BİR ARADA TAZİYELERİ KABUL ETTİ

Cami avlusunda taziyeleri Kaptan Pilot İbrahim Gürcan Dirancı'nın eşi Gülseren Dirancı, oğlu Alp Onur Dirancı babası Mehmet Dirancı, Öndül ailesi adına eşi Şükran Öndül, oğulları Gökçe, Gökselin ve Tolunay Öndül ile kardeşi Memiş Öndül, Koca ailesi adına da İhsan Koca'nın oğulları Emre ve Eren Kara ile kardeşleri Cevde ve Zeki Kara kabul etti.

SEVENLERİ VE MESLEKTAŞLARI YALNIZ BIRAKMADI

Aynı zamanda Türk Silahlı Kuvvetleri'nden emekli olan pilotlar Dirancı ve Öndül ile teknisyen Koca'nın cenaze törenine başta çalıştıkları ACT Havayolları yöneticileri ile personeli, askeri erkan, havacılık sektöründen isimler katıldı.

TABUTLARA SARILARAK GÖZYAŞI DÖKTÜLER

Cenazelerin askerler tarafından avluya getirilmesinin ardından aileler gözyaşlarına hakim olamadı. Kendi cenazelerinin başına giden aileler burada tabutlara sarılarak uzun süre gözyaşı döktü.

PİLOT OĞLU DA ÜNİFORMASIYLA CENAZEDEYDİ

Ayrıca ikinci kaptan Kazım Öndül'ün kendisi gibi THY'de pilot olan ortanca oğlu Gökçe Öndül, babasını son yolculuğuna pilot kıyafetleriyle uğurladı.

İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından hayatını kaybeden pilotlar ile teknisyen için helallik alındı. Daha sonra tabutlar askerlerin omuzlarında top aracına taşındı. Top arabalarıyla kısa bir süre taşınan cenazelerin ardında aileler kol kola girerek yürüdü. Askeri törenin ardından cenazeler memleketlerine gönderildi.

Kaptan Pilot İbrahim Gürcan Dirancı'nın cenazesi memleketi Balıkesir Ayvalık'a, Kazım Öndül'ün cenazesi Konya Akşehir'e İhsan Koca'nın cenazesi ise memleketi Eskişehir'de yarın öğlen kılınacak cenaze namazlarının ardından toprağa verilecek - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Gürcan İhsan Koca İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title