Haberler

Bisikletle Başladığı 1680 Kilometrelik 'türkiye Turu'nu Otobüsle Tamamladı

Bodrum'da turizmcilik yapan Şanlıurfa Siverekli Bekir Bakan, terörle mücadelede şehit olanlar, Van depreminde hayatını kaybedenler ile kadın haklarına dikkat çekmek için Çanakkale'den başladığı bisiklet turunu Ağrı'da tamamladı.

Bodrum'da turizmcilik yapan Şanlıurfa Siverekli Bekir Bakan, terörle mücadelede şehit olanlar, Van depreminde hayatını kaybedenler ile kadın haklarına dikkat çekmek için Çanakkale'den başladığı bisiklet turunu Ağrı'da tamamladı. Sivas'a kadar bisikletiyle yolculuk eden Bekir Bakan, kötü hava şartları sebebiyle turunu otobüsle gerçekleştirdi. Bekir Bakan, tur sırasında Türkiye'yi oluşturan harfleri geçtiği il ve ilçe belediyelerine hediye etti. Bakan, 'E' harfini Ağrı Belediye Başkanvekili Süleyman Seyitoğlu'na verdi.

Artan terör olaylarında şehit olan mehmektçiklere saygı için bisikletle Türkiye turuna çıkmayı planlayan Bekir Bakan, 23 Ekim ve 9 Kasım'da Van'ı vuran depremde hayatını kaybedenleri de anmak üzere 28 Ekim'de bisikletiyle Çanakkale'den yola çıktı. Bekir Bakan, Türkiye'nin harflerinden ilki olan T'yi Çanakkale Belediyesine teslim etti. Yolculuğuna bisikletiyle devam eden Bakan, 'Ü' harfini Bursa Belediyesine, 'R' harfini Beypazarı Belediyesine, 'K' harfini Yozgat Belediyesine verdi. Sivas'a kadar yolculuğunu bisikletiyle yapan Bekir Bakan, kötü hava şartları yüzünden turuna otobüsle devam etti. Otobüsle geldiği Sivas'ın Hafik ilçesinde 'İ' harfini belediye yöneticilerine teslim eden Bakan, 'Y' harfini ise Erzincan'ın Tercan ilçe Belediyesine verdi. Şehitlere saygı turunu otobüsle sürdüren Bakan, son olarak Ağrı'ya geldi. Belediye Başkanvekili Süleyman Seyidoğlu'nu ziyaret eden Bekir Bakan, bin 680 kilometrelik yolculuğunun sona erdiğini belirtti. Türkiye'yi oluşturan son 'E' harfini Seyidoğlu'na teslim eden Bakan, şehitler anısına çıktığı yolda zorlanmasına rağmen başarıyla sonuçlandırmaktan mutlu olduğunu söyledi.

Turunun bir amacının da ülkede yaşanan kadın hak ihlallerine dikkat çekmek olduğunu vurgulayan Bakan, harflerin yeraldığı tabelalarda bu konuya da dikkat çekti. Bakan, Van depreminde hayatını kaybedenleri anmak için otobüsle bu kente gideceğini de belirterek, "Bisikletimle gitmek isterdim. Ancak hava şartları yüzünden bu mümkün değil. Van'a da giderek depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı anacağım" dedi.

Bekir Bakan Ağrı Belediyesini ziyaretin ardından otobüsle Van'a gitmek üzere yola çıktı. - Ağrı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

title