Haberler

Birleşmede "Çatı" Krizi

DP ile birleşme sürecinde olan Anavatan Partisi'nin birçok MKYK üyesi, birleşmeden yeni parti doğması konusunda ısrarlarını sürdürüyor. Birleşmenin "DP" çatısı altında olması gerektiğini savunan DP yönetimi ile fikir ayrılığına düşen Anavatanlılar, DP'ye iltihakın mümkün olmadığı görüşünü paylaşıyor.

ANKA'ya konuşan, Anavatan Partisi MKYK üyesi Oltan Sungurlu, söz konusu süreci, DP-ANAP birleşmesi olarak değerlendirmediğini söyleyerek, amaçlarının Türkiye'nin önüne "yeni bir oluşum, yeni parti koymak" olduğunu ifade etti.

"DP de ANAP'a gelse ben buna da muhalif olurum" diyen Sungurlu, hukuken de böyle bir birleşmenin mümkün olmadığına işaret etti. Birleşmeden yeni bir parti doğması gerektiği düşüncesinin Genel Başkan Salih Uzun tarafından da benimsendiğini ileri süren Sungurlu şunları dedi:

"Birinin fesholup diğer tarafa katılması mümkün değil. İltihak edilen parti devam eder, öteki parti de yok olur. Bu yalnız benim görüşüm değil, Anavatan Partisinin genel görüşü. Yeni yönetim de, eski yönetim de böyle düşünüyor. Anavatan Partisinde herkes böyle söylüyor. Anavatan Partisi'nden de, DP'den de dışarıdan yeni isimlerle yeni bir parti kuralım. Birleşme deniliyorsa da hukuken bu mümkün. 2007 seçimlerinden bu yana söylüyoruz; bu yeni oluşacak partinin genel başkanı, yönetimi ağırlıkla yeni insanlar olsun dedik. Ben bu düşüncelerimi Genel Başkan Salih Uzun'la da paylaştım, Genel Başkanın tavrı da budur. Çünkü Anavatan Partisi'nde Erkan Bey'den beri kabul ettirilen düşünce bu. Böyle genel bir arzu uzun zamandır var" dedi.

-"BİZDEN İSTEDİKLERİNİ KENDİLERİ DÜŞÜNEBİLİR Mİ?"-

DP yapısının DYP'den bir farkı olmadığını söyleyen Sungurlu, bu nedenle sistem olarak, fikir olarak yeni bir oluşum içinde olunması gerektiğini vurguladı. Sungurlu, "DP'yi feshettik geliyoruz diye bir şeyi düşünebilirler mi? Bizden istediklerini kendileri düşünebilirler mi? Anavatan feshedilir, seyirci oluruz, bu birleşme değildir" diye konuştu.

-ÜYE KOÇAK: "DELEGE PROFİLLERİ DEĞİŞTİRLİYOR"-

Anavatan Partisi MKYK üyesi Mahmut Koçak da, birleşme sürecinde, Türkiye'nin problemleriyle ilgili iki partinin herhangi bir ortak söylem geliştirmediğini belirterek delege profilinin de "alelacele" değiştirildiğini iddia etti. Koçak, "Yeni atamalar yapıyorlar, kongreler yapıyorlar. Yapmak istedikleri kongrede "bir asker delege' profili ortaya koymak, milletin olmadığı, gerçek Anavatan Partililerin, gerçek DP'lilerin olmadığı bir kongrede iki partinin ceketlerini birleştirerek bir şey yapmak. Böyle olmaz. Önce millet lazım, milletin ikna edilmesi lazım. Gündüz gözüyle evden halı çalmak gibi bir şey bu" dedi.

-GENEL SEKRETER DOĞAN: "DP PROJESİNDE HEYECAN KALMADI"-

"DP projesinin artık bir heyecanı kalmadığını" ifade eden Anavatan Partisi Genel Sekreteri Muharrem Doğan da, "Anavatan Partisi ile DP'nin amblemi ve logosuyla bir harman yapılarak 3. bir yöntem ile yola çıkılırsa, hukuki açıdan her iki partinin birleşmesi daha kolay olur. Bütün arkadaşlar da bu düşüncede. Vatana millete bir fayda sağlayacaksa birleşme olur. Sorun çatıda değil tabanda birleşme yaşanması. Eğer seçmenin gönlünde ve beyninde bu birleşme olmazsa, o zaman istenilen sinerji yatarılamaz" diye konuştu.

Anavatan Partisi'nin DP'ye iltihakı durumunda, parti de bir çok istifanın da yaşanacağının altını çizen Doğan, "Önemli olan bu projesinin millet için hayata geçirilecek olması. Genel Başkan da böyle düşünüyor. İltihak olacağını sanmıyorum. İltihak olması durumunda ben dahil istifalar yaşanacaktır. Birleşmede genel başkamızın da" diye konuştu. Birleşmede genel başkanlık sorununa da değinen Doğan, "Birleşme olursa bizim gibi genç ve tabandan gelen başkanımızın da aday olmasını isteriz. Eşit koşullarda genel başkanlık yarışının yaşanmasını isteriz" dedi.

-GENEL BAŞKAN YARDIMCISI: "YENİ PARTİ DAHA BEREKETLİ OLUR"-

Anavatan Partisi yönetiminden bir isim olan Genel Başkan Yardımcısı Namık Akay da MKYK üyeleri ile aynı görüşü paylaşarak, yeni bir oluşumun "daha bereketli" olacağını söyledi. Kamuoyunun da beklediğinin bu olduğunu söyleyen Akay, "İltihakı kimse kabul edemez. Bu merkezde yeni bir hareketin başlangıcı olmalı. DP çatısına sıcak bakılmadığı aşikar. Böyle olursa 3. bir çatının vereceği sinerjiyi vermez" dedi. (ANKA)

(GÖ/NK)

Kaynak: ANKA / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title