Haberler

Birbirinden İlginç Etkinlikler Foodist'e

FOODist 2011 5'inci İstanbul Gıda ve İçecek Ürünleri Fuarı, birbirinden farklı etkinliklerle göz dolduracak.

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde 8- 11 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek FOODist 2011 5'inci İstanbul Gıda ve İçecek Ürünleri Fuarı, birbirinden farklı etkinliklerle göz dolduracak. Dört gün sürecek fuar boyunca baklava yarışmasından, uluslararası sağlıklı beslenme konferansına kadar pek çok etkinlik yapılacak.

Bakliyat ve organik gıdalar uluslararası seminerde masaya yatırılacak

TÜYAP Tüm Fuarcılık, Organik Ürün Üreticileri ve Sanayicileri Derneği (ORGÜDER), Tarım Ürünleri Hububat, Bakliyat, İş ve Paketleme Sanayicileri Derneği (PAKDER) ve Tüm Gıda İthalatçıları Derneği (TÜGİDER) desteğiyle 8 Aralık Perşembe günü organize edilen "Sağlıklı Beslenme Prensipleri ve Bakliyat" ve "Sağlıklı Beslenme Prensipleri ve Organik" başlıklı seminer, üç ana başlık altında ele alınacak. Yerli ve yabancı konukların bir arada bulunacağı seminerde, Amerika Kuru Fasulye Birliği / Kuru Bezelye ve Mercimek Birliği Temsilcisi Sayın Johanna Stobbs "Amerika ve Avrupa'daki bakliyat kullanımında yeni trendler ve satın alma alışkanlıkları", ORGÜDER Başkanı Ayhan Sümerli "insan sağlığında organiğin önemi", Dr. Ender Saraç "insan beslenmesinde bakliyatın önemi" hakkında görüşlerini katılımcılarla paylaşacak.

Türkiye pirinçte bölge liderliğine oynuyor

TÜYAP Tüm Fuarcılık ve Pirinç Değirmencileri Derneği (PDD)'nin organize ettiği "Türkiye Nasıl Pirinç'de Kendisine Yeter Hale Geldi ve Bölgesinde Liderliğe Oynuyor" konulu konferans 8 Aralık Perşembe günü gerçekleşecek. PDD Başkanı Ali Turgay Yetiş "Pirinçte bölgemizde merkez olabilir miyiz?, Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hamit Köksal "Pirinç ve gıda güvenliği'', Promedia / A.B.D. Pirinç Federasyonu Temsilcisi Feray Alpay "Sağlıklı beslenme ve obezite" konularında düşüncelerini paylaşacak.

En çok yiyen altın baklavayı kapacak

Bursalı Baklava üreticisi Hacı Hasanoğulları'nın ev sahipliğinde 8 Aralık Perşembe günü FOODist açılış gününde gerçekleştirilecek olan "Baklava Yeme Yarışması"na; Japonya, Kamerun, Rusya, Sudan, İspanya, A.B.D ve Türkiye olmak üzere 7 ülkeden yarışmacılar katılacak. Kıyasıya rekabete sahne olacak yarışmada 10 dakikada en çok baklavayı yiyen birinci yarışmacıya Altın Baklava, ikinciye Gümüş Baklava, üçüncüye ise Bronz Baklava plaketi verilecek.

Yerel zincirlerin gücü FOODist'te birleşiyor

Türkiye'nin dört bir yanından bakkallar, esnaf odaları üyeleri, gıda ve içecek sektöründeki yerel zincir mağaza yöneticilerini ve temsilcilerini bir araya getirecek olan "Rakamlarla Yerel Zincirler'' konulu seminer, TÜYAP Tüm Fuarcılık ile Ortakalan'ın desteği ile 9 Aralık Cuma günü gerçekleşecek. Ortak Alan Genel Yayın Yönetmeni Babur Akyol, Türkiye'de yerel zincirlerin son durumunu ve gelişimi hakkındaki görüşlerini seminer aracılığıyla katılımcılar ile paylaşacak.

Sektör trafiğindeki son durum

TÜYAP Tüm Fuarcılık ve Ortakalan'ın beraber düzenledikleri "Trafik" başlıklı seminerde gıda ve içecek sektöründeki perakendecilik, toptancılık ve mağazacılıkta yaşanan son gelişmeler farklı açılardan masaya yatırılacak. Ortakalan'dan Eğitimci-Yazar Sinan Asılyazıcı "Günümüz perakendeciliğindeki trafiğe, satın alma ve mağazalar açısından bakmak ve irdelemek üzerine çeşitlemeler" konulu görüşlerini 9 Aralık Cuma günü ziyaretçiler ile paylaşacak.

Puratos'un eşsiz lezzetler FOODist'te

Belçikalı ekmek, pasta ve çikolata devlerinden Puratos, , Demo Şefi Ramazan Karakabak, Ekmekçilik Şefi Rüstem Yılmaz ve Çikolata Şefi Murat Temür ile FOODist Fuarı'nı lezzet şölenine dönüştürüyor. Fuar boyunca Puratos, ekmek, pasta ve çikolata yapımında gerçek Belçika tatlarından oluşan, tasarımın lezzetle buluştuğu ürünlerini katılımcılara sunacak.

Fuar, MAMTEK İSTANBUL - Mağaza, AVM, Market Sistemleri, Donanım ve Lojistiği Fuarı; HORECA İstanbul 2011 Otel, Restoran, Kafe, Bar İkram Sistem ve Donanımları, Mobilya, Tekstil Ürünleri ve Sarf Malzemeleri Fuarı ve Private Label Industry 2011, 2. Özel Markalı Ürünler Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenleniyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title