Haberler

Bingöl Üniversitesi'nde Atama

Bingöl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü, İslam Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr.Abdulaziz Beki, Rektör Yardımcılığı görevine getirildi.Prof.Dr.Beki, 1945 yılında Bingöl'de doğdu.1979 yılında Erciyes...

Bingöl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü, İslam Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdulaziz Beki, Rektör Yardımcılığı görevine getirildi.

Prof. Dr. Beki, 1945 yılında Bingöl'de doğdu. 1979 yılında Erciyes Üniversitesi Yüksek İslam Enstitüsü'nde lisans eğitimi tamamladı. 1991 yılında aynı üniversitede İslam Hukuku alanında yüksek lisans, 1995 yılında ise doktora eğitimini tamamladı. 2002 yılında doçentlik unvanını aldı, 2009 yılında ise Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Anabilim Dalı'nda profesörlük unvanı aldı.

Prof. Dr. Beki, 1970-2011 yılları arasında Bingöl ve Kayseri'de imam hatiplik, Yahyalı İlçe Müftülüğü, Hollanda Lahey Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği Sosyal Yardımcılığı, Kayseri Merkez Vaizliği, Kayseri Eğitim Merkezi Öğretim Görevlisi ve Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkan Vekili görevlerini yürüttü.

Prof. Dr. Beki'nin yayınlanan çalışmaları arasında İslam Hukuku Prensipleri Işığında Organ Nakli, İslam'da Güncel Ticari Meseleler, İslam Hukukunda Siyasi Yönetim, İslam ve Mevzu Türk Hukukunda Kıymetli Evrak, Yeni İslam Muamelat Hukuku, İslam Hukukunda Parasal Tazir Cezası, İslam Ticaret Ahlakı, İslam Hukuku Işığında Diş Kaplatma Meselesi gibi eserler bulunuyor.

İslam Hukuk Metodolojisi, İslam Hukuku Klasik Metinleri, İslam Ceza Hukuku, Muamelat Hukuku, Uluslararası Hukuk, Aile Hukuku, Mukayeseli Mezhepler Hukuku alanlarında çalışmaları bulunan Prof. Dr. Beki'nin çeşitli bilimsel dergilerde yayınlanmış çok sayıda makalesi de var. Arapça, Farsça ve İngilizce bilen Prof. Dr. Beki, evli ve 5 çocuk babası.

- BİNGÖL

Kaynak: AA / Yerel

Bingöl Üniversitesi Dicle Üniversitesi Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title