Haberler

BIM Geleceğin Çalışma Biçimini Bugünden Sunuyor

Güncelleme:

Görsel ve merkezi bir bilgi veri tabanı olan BIM, tasarımcılar, inşaatçılar ve yatırımcılar arasında ortak bir işbirliği platformu sunuyor. Konferansta Autodesk Türkiye'den Niyazi Kemer de bir sunum yaparak Autodesk'in BIM uygulamaları konusunda bilgi verdi.

Dünyanın lider 3 boyutlu tasarım, mühendislik, medya ve eğlence yazılımı firması Autodesk, tasarım, inşaat ve yatırım sektörüne yönelik Yapı Bilgi Sistemi (BIM) Konferansına sponsor oldu. Turner Innovation Series tarafından düzenlenen konferans 10-11 Mayıs 2012 tarihlerinde İstanbul, Swissotel'de gerçekleşti. Konferansta 2 gün boyunca inşaat, tasarım ve yatırım sektörüne köklü değişimler ve büyük yenilikler getiren Yapı Bilgi Sistemi (BIM - Building Information Modeling) ele alındı.

Konferansta Autodesk Türkiye'den Uygulama Mühendisi Niyazi Kemer yaptığı sunumda Autodesk'in sağladığı BIM araçları ve BIM uygulamalarının hayata geçirilmesi konularına değindi. Tasarım, inşaat ve yatırım sektörleri açısından önemli bilgileri içeren konferansa sektör profesyonelleri yoğun ilgi gösterdi.

Görsel ve merkezi bir bilgi veri tabanı olan BIM; işin tasarım, inşaat öncesi, inşaat süreci ve inşaat sonrası işlemlerinin tümünü kapsarken; bilgiyi 3 boyutlu modellere yansıtarak tasarımcılar, inşaatçılar ve yatırımcılar arasında bir işbirliği platformu oluşmasını sağlıyor.

İnşaat ve tasarım sektörlerinde koordinasyonu arttıran BIM'in üç temel özelliği bulunuyor:

Yapıyı tanımlayan tüm verilerin tutulduğu bir sayısal veritabanı ile çalışıyor,

Revizyonlar bu veritabanında yapıldığı için, herhangi bir dokümanda yapılan bir değişiklik, veritabanından üretilen tüm dokümanlara yansıyor,

Tasarım süreci boyunca toplanan tüm veriler, daha sonra kullanılmak üzere saklanıyor.

Yapı Bilgi Sistemi, daha kaliteli tasarımların, daha kısa sürede ve daha az maliyetle gerçekleştirilmesini sağlarken, mimar ve mühendislerin aynı yapı modeli üzerinde eşzamanlı çalışabilmesine olanak veriyor. Böylece disiplinler arası koordinasyon eksikliğinin yol açtığı hataları önlemeye yardımcı oluyor.

Autodesk, BIM için geliştirilmiş Revit yazılımlarıyla analiz çözümleri ve kullanıcılara tasarladıkları binanın çevreye etkisini öngörme olanağı veriyor. Revit yazılımı yapının enerji harcamasının ve atık üretiminin hesaplanmasını, her ikisini de azaltılmasını sağlıyor. Kullanıcılar, sayısal model üzerinden tasarımlarının çevreye etkisini, binanın temeli atılmadan önce belirleyebiliyor. Autodesk'in ürettiği Revit yazılımları, Yapı Bilgi Sistemi tabanlı çalışıyor, parametrik nesne ve ilişkileri destekliyor.

BIM'ın kapsamlı bir şekilde ele alındığı Yapı Bilgi Sistemi Konferansında, alanlarında uzman konuşmacılar BIM'in Tasarım Görselliği, Model Bazlı Keşif, Model Bazlı Yönetmelik Kontrolü, Enerji Analizi, Yapılabilirlik Analizi, Lojistik Planlama, İş Programı Görselliği, Uyuşmazlık Tespiti, 'As Built' Oluşturma, Lazer Tarama ve Model Bazlı Yerleşim uygulamaları hakkında sunumlar yaptı

Kaynak: Bültenler / Güncel

Autodesk İstanbul Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title