Haberler

Biga'dan Kısa Kısa

Biga'da, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında, düzenlenen "Gençlik sergisi", Bayram Sokak'ta açıldı.

Biga'da, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında, düzenlenen "Gençlik sergisi", Bayram Sokak'ta açıldı.

Serginin açılışını Biga Kaymakam Fatih Genel, Belediye Başkanı Mehmet Özkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Burhan Avlanır ve Biga Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cabir Kaşdemir, birlikte yaptı.

Orta öğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerin yıl içinde yaptığı çalışmaların sergilendiği sergi, 2 gün süreyle gezilebilecek.

Bu arada, Biga Kız Teknik ve Meslek Lisesi güzellik ve saç bakım hizmetleri alanı öğrencileri, katılımcıların saçlarına fön çekti. Biga Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerinin sergilediği "Anadolu ateşi" isimli gösteri de ilgiyle izlendi.

Biga Kız Teknik ve Meslek Lisesi yiyecek içecek hizmetleri uygulama sınıfı öğrencileri de sergiyi gezenlere çeşitli ikramlarda bulundu.

-Öğrencilerden kan bağışı kampanyası-

Biga Sakarya İlköğretim Okulu öğrencileri kan bağışı kampanyası düzenledi.

Okul müdürü Harun Çetin, kampanyayla kan bağışının önemli bir görev olduğunu vurgulamak istediklerini söyledi.

Daha bilinçli bir toplum ve yardımsever öğrenciler yetiştirmeyi hedeflediklerini belirten Çetin, "Okulumuzda ikinci kez düzenlediğimiz kampanyada öğrencilerimiz 18 yaşından küçük oldukları için kan veremedi. Onların yerine velileri kan bağışında bulundu" dedi.

-Engelliler Derneği'nde pilav şenliği-

Biga Kaymakamı Fatih Genel'in eşi Yasemin Genel'in önderliğinde pilav şenliği düzenlendi.

Biga Engelliler Derneği Lokali'nde gerçekleştirilen pilav şenliğine Kaymakamı Fatih Genel, Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan, Balıklıçeşme Belediye Başkanı Nihat Borazan, Biga Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Okyay, daire amirleri ile engelliler katıldı.

Şenlikte konuşan Yasemin Genel, derneğe ilk ziyaretinin bir doğum günü kutlamasıyla başladığını, çocukların ve ailelerin sevgi dolu bakışlarından çok etkilediğini söyledi.

Genel, dernek üyeleriyle ziyaretlerinin samimiyetle devam ettiğini belirterek, "Onların sıkıntısını tek tek dinleyerek ilgili kurumlarımızla iletişime geçerek yerine getirmeye çalıştık. Amacımız, derneğe sadece engellilerin değil, tüm Bigalıların sahip çıkmasıdır" dedi.

-Üniversite öğrencileri İÇDAŞ fabrikasını ziyaret etti-

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü 4. sınıf öğrencileri, öğretim üyesi Doç. Dr. Faruk Soydugan başkanlığında 40 Karabiga beldesindeki İÇDAŞ Entegre Çelik Tesisleri'ni ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında ilk olarak fabrika hakkında brifing alan öğrenciler daha sonra, santral ünitesi ile çelik soğutma suyunda balık yetiştirilen havuzları gezdi. Öğrencilere tesiste deniz suyundan elde edilen tatlı su ikram edildi.

Öğrencilerin haddehane tesislerini de gezip, çelik ve enerji üretimi konusunda bilgi sahibi oldular.

- ÇANAKKALE

Kaynak: AA / Yerel

fatih genel 19 mayıs biga Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title