Haberler

Beytüşşebap Planı 2 Saatte Çöktü

Güncelleme:

10 askerin şehit olduğu Beytüşşebap saldırısının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı.

10 askerin şehit olduğu ve 18 PKK'lının öldürüldüğü Beytüşşebap çatışmasının ardından saldırının detayları ortaya çıkmaya başladı.

Elde edilen bilgilere göre 70 kişilik PKK'lı grup, önce Beytüşşebap'ın elektriğini kesti. Sonra üç koldan askeri birliklere saldırdı. İlçe merkezine sızan teröristler ise kamu binalarına ateş açtı. İki saat süren toplam çatışmada 18 PKK'lı öldürüldü. Öldürülen PKK'lıların üzerinde sözde PKK bayrağı çıktı.

Şemdinli'de hezimete uğrayan PKK, benzer bir girişimi önceki gece Şırnak Beytüşşebap'ta denedi. Askeri birliklere yönelik saldırıda 10 asker şehit oldu, 8 güvenlik görevlisi yaralandı. 2 saat süren çatışmalarda 18 PKK'lı ölü ele geçirildi. Güvenlik birimleri, kaçan PKK'lıları yakalamak için geniş çaplı operasyon başlattı. İşte önceki gece Şırnak'ta yaşananlar:

KÖPRÜYÜ HAVAYA UÇURDULAR

- Terör saldırısı önceki gün saat 22.00 sıralarında başladı. 70 kişilik PKK'lı grup, önce ilçenin elektriğini ve internet bağlantısını kesti. MOBESE kamelarını devre dışı bıraktı. Sonra Beytüşşebap Jandarma Taktik Alay Komutanlığı ve Kato Dağı eteklerinde geçici olarak bulunan Bolu Komando Tugayı'na bağlı birliğe üç koldan saldırdı. Bir grup PKK'lı da yardım gelmesini engellemek için ilçeye tek giriş noktası olan köprüyü dinamitle patlattı.

- Eşzamanlı olarak 11 PKK'lı da sivil araçlarla ilçeye sızdı. Kaymakamlık ve polis lojmanlarını kurşun yağdırdı. Saldırıya asker ve polis anında karşılık verdi.

20 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

- Çıkan çatışmalarda 20 terörist öldürüldü. Öldürülen PKK'lıların üzerinden sözde bayrak, şemsiye ve el bombaları çıktı. Terör örgütü, Şemdinli'de üç defa denediği 'Şehri ele geçirme' planını Beytüşşebap'ta da başaramadı.

- Çatışmalarda güvenlik birimlerinin gözüne önemli bir ayrıntı takıldı. Terör örgütünün, ölen PKK'lıları güvenlik birimlerinin almasını engellemek için ceset toplama timi kurduğu anlaşıldı. 3 PKK'lının ceset topladığı belirlendi. 3 teröristin cesedi ise ilçe merkezinde bulundu. Uyarılara rağmen cesetleri almak isteyen bir grup, havaya ateş açılarak uzaklaştırıldı.

Kaynak: Güncel

Beytüşşebap Şemdinli Şırnak Güncel Haberler

title