Haberler

Beyşehir'de Okul Öncesi Eğitimi Konferansı

Beyşehir'de okul öncesi eğitimle ilgili konferans düzenlendi.

Beyşehir'de okul öncesi eğitimle ilgili konferans düzenlendi.

Anamas Konukevi'nde düzenlenen konferansa, Selçuk Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Kadircan Özkan, Prof. Dr. İhsan Doğramacı Uygulama Anaokulu Yöneticisi ve Proje Koordinatörü Öğretim Görevlisi Figen Güleş, Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Taşdelen, Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Siper, konuşmacılar ve öğretmenler katıldı.

Güleş, yaptığı konuşmada, Konya'da okul öncesi eğitimin hizmet kalitesini artırmak amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında açılan ve daha önce 1 olan montessori eğitimi veren sınıf sayısının bir yıl sonrasında 2'ye çıkarıldığını belirtti.

Güleş, Konya'da 70'in üzerinde okul öncesi öğretmenine montessori semineri verildiğini söyledi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan öğretim görevlisi Fatma Ülkü Yıldız ve Mentossori Eğitim Uzmanı Türkan Yiğit Kolçak, proje hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Projenin genel hedefinin Konya ilinde okul öncesi eğitimin hizmet kalitesini artırmak olduğu belirtilirken, bu hedef doğrultusunda il genelinde bulunan okul öncesi eğitim öğretmenlerine Mentossori eğitimi kursunun verilmekte olduğuna vurgu yapıldı.

- KONYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title