Haberler

Beyşehir'de Belediye Başkanı'na Saldıran 2 Kişi Tutuklandı

Konya'nın Beyşehir İlçesi'nde geçen yıl Belediye Başkanı Ak Parti'li İzzet Taşçı'ya yapılan bıçaklı saldırı olayında tutuksuz yargılanan 2 sanığın, bugünkü duruşmada tutuklanmalarına karar verildi.

Konya'nın Beyşehir İlçesi'nde geçen yıl Belediye Başkanı Ak Parti'li İzzet Taşçı'ya yapılan bıçaklı saldırı olayında tutuksuz yargılanan 2 sanığın, bugünkü duruşmada tutuklanmalarına karar verildi. Saldırganla birlikte tutuklu sayısı 3'e yükselmiş oldu.

Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşçı, 3 Aralık 2010 tarihinde, cuma namazı sonrası Hastane Camii çıkışı Yusuf Başdaş'ın bıçaklı saldırısına uğradı. Sol kol ve karnından bıçaklanan Taşçı, Konya Numune Hastanesi'nde 10 gün süren tedavisinin ardından taburcu oldu. Olay günü jandarmaya teslim olan saldırgan Başdaş ise Başkan Taşçı'ya kendisiyle görüşme talebini redddettiği için bıçakla saldırdığını söyledi. Başdaş, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Olayla bağlantısı olduğu ileri sürülen Ali Akyüz ve Mustafa Kaynacı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Seydişehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada 'adam öldürmeye teşebbüs' suçundan tutuklu yargılanan Yusuf Başdaş ile tutuksuz sanıklar Ali Akyüz ve Mustafa Kaynacı, hakim karşısına çıktı.

Mahkeme heyeti, Başdaş'ın tutukluluk halinin devamına, Ali Akyüz ve Mustafa Kaynacı'nın da 'azmettirme' suçundan tutuklanmalarına karar verdi. Heyet, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 29 Aralık 2011 tarihine erteledi. - Konya / Beyşehir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title