Haberler

Bergama'da UNESCO Seferberliği Başladı

Güncelleme:

Dünya Mirası Gezginleri Derneği Yöneticileri, Bergama'nın UNESCO'ya adaylık aşamasında ilçe halkında toplum bilincinin oluşması konusunda sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte çalışılması gerektiğini açıkladılar.

Bergama Belediyesi UNESCO Üyeliğine adaylık başvurusu hazırlık çalışmaları yaparken İlçede toplum bilincinin oluşturulması amacıyla Dünya Mirası Gezginleri Derneği yöneticilerini ağırladı.

Belediye, Toplumda "Dünya Mirası" bilincinin oluşturulması tarihi ve kültürel değerlerin gelecek nesillere ulaştırılması amacıyla eğitim programları hazırlayarak, sivil toplum örgütleri, yerel yöneticiler ve eğitim kurumlarıyla birlikte çalışan Dünya Mirası Gezginleri Derneği üyeleriyle toplantılar düzenleyerek UNESCO'ya giriş sürecinde ne gibi çalışmalar yapılabileceği konusunda fikir alışverişinde bulundular.

Dünya Mirası Gezginleri Derneği yöneticileriyle, Bergama'yı ziyaretleri sırasında Haluk Elbe toplantı salonunda bir araya gelinerek Bergama Belediyesince UNESCO'ya giriş çalışmaları hakkında adaylık süreci ile ilgili bir sunum gerçekleştirilerek sunum sonrasında ne gibi çalışmalar yapılacağı konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

Dünya Mirası Gezginleri Derneği Başkanı Atila Ege, yapılan sunum sonrasında yaptığı konuşmada, çalışmaları ilgiyle takip ettiklerini belirterek, Bergama'nın "Dünya Miras Listesi'ne girmek kente büyük kazanımlar getirecektir.

Önemli olan UNESCO'nun listesinde yer almanın kente getireceği kazanımları değerlendirebilmektir" dedi.

Dünya Mirası Gezginleri Dernek Başkanı Atila Ege daha sonra toplantıya katılanlardan bu konuda halk bilincinin oluşması konusunda değişik görüş ve önerileri alarak bu öneri ve görüşlerin gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi.

Gazeteci Yazar Nedim Atilla, bu konuda önce Bergama halkı bilinçlendirilmeli" derken bazı gazeteciler ise UNESCO'ya girdiğimiz taktirde Bergama'nın ne gibi kazanımları olacak? Örneğin Zeus Sunağı geri verilebilecek mi? Veya yerine maketi yapılabilir mi?

İskenderiye kütüphanesini yeniden inşa ettiği gibi bizim antik çağdaki dünyanın ilk ve en büyük kütüphanesini yapar mı. İlçenin bir çok yerinde kazısı yapılmamış arenalarda kazıları yaparak ortaya çıkarabilir mi. İlçeye günü birlik gelip giden turistin ilçede kalması UNESCO'ya girilmesi halinde önlenebilecek ve halk bundan yararlanabilecek mi gibi sorulara yanıt aradılar.

Bazı vatandaşlar ise İlçenin girişlerine "Bu şehir UNESCO dünya Mirasına adaydır gibi levhaların yazılması, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşülerek okullarda bunun ders olarak çocuklara aktarılması istendi. ONESCO adaylığı için bir Web sitesinin oluşturulması, ve slayt sunumların hazırlanmasıyla da internet üzerinden sosyal paylaşım sitelerinden değişik dillerle yayınlanması konusunda öneriler sunuldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bergama Ege Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title