Haberler

Ben Çakal Değilim

47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, Ulusal Uzun Metraj Dalında Yarışacak "Çakal" Filminin Galası İle Başladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından düzenlenen 47. Uluslararası antalya altın portakal film festivali, ulusal uzun metraj dalında yarışacak "çakal" filminin galası ile başladı.

Uzun süre alkışlanan filmin sonunda yönetmen Erhan Kozan ve oyuncular İsmail Hacıoğlu, Erkan Can, Cüneyt Türel, Damla Sönmez, senarist Sertan Telli izleyicilerin sorularını yanıtladı. Film, İstanbul'un arka sokaklarında, karanlık dünyalarda var olmaya çalışan, okuldan atılmış genç Akın'ın hayatını değiştirme çabasını anlatıyor. Yolda görüp teğet geçtiğimiz insanların yani "ötekilerin" hikayesini beyazperdeye yansıtmaya çalıştığını söyleyen Erhan Kozan'a göre film "kaybolan bir hayatın" hikayesi.

Erhan Kozan filmin ana karakteri Akın ile ilgili olarak "O çocuk çakal değil biz çakalız" dedi. Söyleşiye katılan oyuncu Sümer Tilmaç'ın "derdiniz ne? Neden film çekiyorsunuz?" sorusuna usta oyuncu Cüneyt Türel "bu film genç kuşağın yaşadığımız hayata ne kadar yabancı olduğunu anlatıyor. Bu kuşak topluma, çevreye, ailelerine ve yaşanan düzene yabancılaşıyor" diye yanıt verdi.

Festivalde iki farklı filmde birbirinden çok farklı iki karakterle izleyici karşısına çıkan İsmail Hacıoğlu 8 yıl önce Altın Portakal'da "umut vaad eden genç oyuncu ödülünü" aldığını hatırlattı. Her iki filmin de kendisi için çok önemli olduğunu ifade etti.

Savaş'a 'savaşın içinden' bir karşı duruş

Festivalin Uluslararası Uzun Metraj Film yarışması ise "Güzel Bir Hayatı Beklerken" filmi ile başladı. İlk filmi Tarafsız Bölge (No Man's Land) ile en iyi yabancı film Oscar'ını ve Cannes'da en iyi senaryo ödülünü alan Yugoslav yönetmen Danis Tanoviç yeni filmi "Güzel Bir Hayatı Düşlerken"'in Türkiye galasını 47. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması'nda yaptı.

Filmin Migros AVM Cinebonus sinemasında gerçekleştirilen gösterimini Uluslararası Film Jürisi Yönetmen Bahman Ghobadi, festival danışmanı ve yapımcı Raymond Phathanavirangoon, yapımcı Paul Raphael, oyuncu Saadet Işıl Aksoy, SİYAD Uluslararası Film Yarışması Jürisi ve üniversite öğrencilerinden oluşan Gençlik Jürisi Antalya'lılarla birlikte izledi.

Bosnalı yönetmen Tanoviç yeni filmi Güzel Bir Hayatı Düşlerken'le uzun yıllar süren Bosna Savaşı'nın ardından Balkanlar'daki hayatın bugününe trajedik bir aşk hikayesiyle ayna tutuyor.

Yıldızlar Antalya'ya Yağmaya Devam Ediyor…

Fesvival konukları Antalya'ya gelmeye devam ediyor. Sabah saatlerinde, aralarında Müjdat Gezen, Ebru Akel, İlker İnanoğlu, Zeynep Beşerler, Tülin Şahin, Şerif Sezer, Mustafa Alabora, Fusun Demirel, Asuman Dabak ve Ümit Zileli'nin de aralarında bulunduğu birçok konuk festivale katılmak üzere kente geldi.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title