Haberler

Belediyedeki Vurgunda Tutuklu Sayısı 48'e Yükseldi

MUĞLA´nın Bodrum İlçesi Turgutreis Belediyesi´ndeki rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen Anavatan Partili Turgutreis eski Belediye Başkanı Server Ali Yazgan´ında da aralarında bulunduğu 6 kişi tutuklandı.

MUĞLA´nın Bodrum İlçesi Turgutreis Belediyesi´ndeki rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen Anavatan Partili Turgutreis eski Belediye Başkanı Server Ali Yazgan´ında da aralarında bulunduğu 6 kişi tutuklandı. Böylelikle tutuklu sayısı 48´a yükseldi. Yazgan ve diğer tutuklular, adliye çıkışında yaklaşık 100 kişilik bir grup tarafından, alkış ve tezahüratlarla, ilçe çıkışına kadar da konvoyla uğurlandı.

Muğla İl Jandarma Komutanlığı´nca 4 Haziran´da, Muğla, Milas, Bodrum ve İzmir´de 51 noktaya, 140 jandarmanın katılmıyla düzenlenen eş zamanlı operasyonda, Turgutreis Belediyesi´ndeki ihalelere fesat karıştırmak, İmar Kanunu´na muhalefet, zimmet, rüşvet, nitelikli dolandırıcılık ve haksız mal edinmek ve kaçırmak suçlarından 64 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan 12´si ifadeleri alındıktan sonra savcılık tarafından serbest bırakıldı. Aralarında, icra memurları, inşaat mühendisleri, müteahhitler ve otelcilerinde bulunduğu 26 zanlı geçen pazar günü adliyeye sevk edildi. Zanlılardan 25´i tutuklandı. Bir zanlı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bir gün sonra da aralarında Anavatan Partili Turgutreis eski Belediye Başkanı Server Ali Yazgan´ın da bulunduğu diğer 26 zanlı adliyeye sevk edildi. İlk etapta bu zanlılardan 17´si tutuklandı. Belediye eski başkanı Yazgan ve diğer 8 zanlı ise savcılıktaki sorgulamaları ertesi gün gece yarısına kadar sürdü. İfadelelerinin ardından mahkemeye sevk edilen 9 zanlıdan Yazgan´ın da aralarında bulunduğu 6´sı tutuklandı. Üç zanlı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Böylelikle operasyon kapsamında gözaltına alınıp, tutuklananların sayısı 48´e yükseldi.

Tutuklanan 6 kişi, adliye çıkışında kendilerini bekleyen yaklaşık 100 kişilik bir grup tarafından, ''Helal olsun size, gurur duyuyoruz', ''Büyük başkan nerede biz oradayız', ''Güle Güle Git Başkan Başın Öne Eğilmesin' sloganları ve alkışlarla cezaevine uğurladı. Kalabalık, tutuklara ilçe çıkışına kadar konvoyla da eşlik etti.

48 KİŞİ TUTUKLANDI

Turgutreis Belediyesi´nde zimmet, rüşvet almak-vermek, dolandırıcılık, ihalelere fesat karıştırmak suçlamalarıyla düzsenlenen operasyon kapsamında şu isimler tutuklandı;

Turgutreis eski Belediye Başkanı Server Ali Yazgan, ortağı müteahhit R.A.K. (Recep Aslan Kale), Belediye Halkla İlişkiler eski Müdürü A.Ü. (Ayşegül Ülküm), Anavatan Partili Belediye eski Meclis Üyeleri M.K. (Mehmet Kaya) ve M.D. (Mustafa Dinçberk), Belediye eski encümen üyesi T.S. (Turgut Sevim), Belediye eski Kademe Amiri H.Y. (Halit Yuvanç), belediye memurları M.G. (Mustafa Gök), E.U. (Ethem Uyar), A.D.Z. (Ali Devrim Zırhçıkan-başkanın koruması), A.U. (Ali Uyar-şoför), A.A. (Arif Aslan), Müteahhit C.D. (Coşkun Doğu), Emlakçı E.B. (Erhan Birol), turizmciler G.O. (Genç Osman), H.S. (Halil Seven), İ.C. (İbrahim Ceylan), M.A. (Mustafa Aslan), M.Ü. (Mustafa Ünal-belediye şoförü), muhasebeci N.A. (Neşet Aybey), belediyle personeli Ü.U. (Ülker Uğurlu), Müteahhit V.Y. (Veysel Yıldızhan) A.M. (Adnan Muslu), İ.C. (İbrahim Ceylan), M.S. (Mustafa Sevim), Ş.B. (Şeref Bozkurt), Ş.S. (Şahin Satı), Y.Ş.Ü. (Yusuf Şadi Ülker), Y.K. (Yahya Kasalak), Ü.D. (Üstün Diyarbakırlı), R.K. (Rahmi Kutluğ), K.Ö. (Kemal Özşeker), İ.Ö. (İsmail Özşeker), D.Ö. (Duygu Özer), B.T. (Bülent Top), B.A. (Bahattin Aslan), A.E.T. (Ali Emre Tanrıverdi), A.Ö. (Akın Öztürk), A.K. (Ahmet Koyunbaba), H.Ş. (Hüseyin Sanlı), H.Ö. (Hasan Özkurt), C.K. (Cevat Kalfa), E.Ç. (Enver Çoban), S.B. (Saim Bayraktaroğlu), N.İ. (Necmi İlter), H.G. (Haşim Güleş), T.D. (Timur Doğru), S.E. (Sulhi Elçin)

Yaşar ANTER - Nilüfer KANDIRMIŞ / BODRUM, DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title