Haberler

Belediye Tiyatrosu Yayla Yollarında

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, ’yaylalarda, köylerde kültür sanat her yerde’ sloganıyla yola çıkarak, 26 Ağustos’a kadar 30 gün boyunca her gün Mersin’in köylerinde ve yaylalarında tiyatro severlerle buluşacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 'yaylalarda, köylerde kültür sanat her yerde' sloganıyla yola çıkarak, 26 Ağustos'a kadar 30 gün boyunca her gün Mersin'in köylerinde ve yaylalarında tiyatro severlerle buluşacak.

İlk oyununu Arslanköy'de gerçekleştiren Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, vatandaşlara unutulmaz bir akşam yaşattı. Geleneksel Türk gölge oyunu Hacivat-Karagöz ile başlayan etkinlik, minik seyircilerinden büyük alkış alırken, Necati Cumalı'nın yazdığı ve Ahmet Aksoy'un yönettiği 1960'lı yılların köy hayatını anlatan Nalınlar oyunu Arslanköylülerin beğenisini topladı.

Tiyatroya gitmeye imkanı olmayan vatandaşlar için Mersin'in en uzak noktalarına gezici sahne tırıyla giderek, oyunlarını Mersinlilerle buluşturmayı hedefleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, geleneksel Türk gölge oyunlarından Hacivat-Karagöz, Kavuklu ile Pişekar ve Nalınlar oyununu izleyenlerin beğenisine sunacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun sahnesini büyük bir coşkuyla karşılayan ve köylerinde görmekten çok mutlu olduklarını belirten Arslanköylü vatandaşlar, Başkan Kocamaz'a teşekkürlerini iletirken, geleneksel Türk tiyatrosunun da çocuklara tanıtılmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Arslanköy Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title