Haberler

Belediye Borcu İçin Camide Avuç Açma Cinliği Kaymakam'a Takıldı

Edremit’in MHP’li Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, Ak Partili yönetimden kalan 48 milyon liralık borç için cuma günleri cami önlerinde yardım toplama talebiyle kaymakamlığa başvurdu. Edremit Müftüsü Ramazan Tekin, “Kaymakam Bey yetkili ama zaten camide toplanan para onu karşılamaz” dedi. Edremit Kaymakamı Şefik Aydın ise, “Buna izin vermem mümkün değil” diye konuştu.

BALIKESİR’in Edremit İlçe Belediyesi, borçlarından kurtulmak için cuma günleri cami önlerinde yardım toplama kararı aldı. Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, belediyenin Ak Partili eski yönetimden kalan yaklaşık 48 milyon lira borcu olduğunu öne sürdü. Edremit Müftüsü Ramazan Tekin, bu girişime, “Yetki Kaymakam’da, derse o olur ama camiden toplanan para borcu kapatmaz” messajı verdi. Edremit Kaymakamı Şefik Aydın ise, “Başvuruyu müftülüğe gönderdim ama buna izin veremem” dedi.

Hesaplar hacizli

Borçları ödemek için büyük çaba göstermelerine rağmen belediyenin hesaplarının hepsinde haciz bulunduğunu söyleyen Tuncay Kılıç, şunları söyledi: “Normal şekilde bu borçları ödememiz mümkün görünmüyor. Ben de müftülüğümüz ile işbirliği içinde cuma günleri, cuma namazının ardından ilçedeki camilerde yardım toplanması amacıyla bir dilekçeyle kaymakamlığımıza başvurdum. Cami ve okul yapımı için cuma günleri, namaz çıkışı para toplanıyor. Bizim de talebimiz belediyemizin borçlarından arınması.”

Olur mu öyle şey

Edremit Kaymakamı Şefik Aydın ise, belediyenin başvuru dilekçesini incelediğini belirterek, ilgili kurum olduğu için Edremit Müftülüğü’ne yazıyı ilettiğini söyledi. Ancak karar verici kurumun müftülük olmadığını da vurgulayan Şefik Aydın sözlerini şöyle sürdürdü: “İlgili kurum olduğu için havale ettim ama öyle bir müsade verilemez. Olur mu öyle şey? Sanırım belediye başkanı farklı bir yönden yaptı. Belediye zor durumdadır deyip kamuoyu oluşturmaya çalışıyor. Camiden toplanacak para zaten belediye borcunu karşılar mı? Kaç milyonluk borç. Belediye borcunu camiden toplamak olacak şey değil. Zaten bunun olmayacağını belediye başkanı kendisi de biliyordur.”

Herşeyin yolu var

Belediye başkanının konuyu esprili bir yaklaşımla ele almış olmasını umduğunu söyleyen Edremit Kaymakamı Şefik Aydın, belediyenin resmi bir kurum olduğunu hatırlattı. “Belediyenin borçları varsa tahsil şekli vardır” diyen Şefik Aydın, şunları söyledi: “Mülklerini satarlar, başka şekilde İller Bankası’na giderler. Gelir gider defterleri, usulleri var. Böyle bir usul yok. Bu hafta müftülük inceler. Önümüzdeki hafta resmi kurum olarak cevabını veririz. Yasalarda böyle birşey yok. Müftülük belediyeye yazı yazacak altında da benim imzam yer alacak. Dolayısıyla talebine karşılık cevap yazacağız ama böyle bir isteğin karşılanması mümkün değil.”

Cuma günü camiden ancak 2-3 bin lira toplanır

EDREMİT Müftüsü Ramazan Tekin, konuyla ilgili dilekçenin kaymakamlıktan müftülüğe pazartesi günü ulaşmasını beklediklerini söyledi. Kaymakam Şefik Aydın’ın kararı doğrultusunda teknik açıdan dilekçeyi inceleyeceğini belirten Ramazan Tekin, “Belediyelerin borçları çok büyük paralar. Bizden cuma çıkışında çıksa çıksa 2-3 bin lira para toplanır” dedi. İlçeler için “Yardım Toplama Yasası” olduğunu hatırlatan Ramazan Tekin, şöyle konuştu: “Biz camilerimizde yardım yasasına göre cuma çıkışlarında yardım topluyoruz. En son Haiti depremine topladık. İçişleri Bakanlığı veya Kaymakamlığımız onay veriyor böyle toplanıyor. Belediyenin borçları için yardım toplama konusunda da Kaymakam Bey’in kararına itiraz edemeyiz.”

48 değil, 18 milyon lira borç bıraktım

AK Partili Eski Edremit Belediye Başkanı Yunus Bozbey, MHP’li Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç’ın resmi kurumu rencide etmeye çalıştığını öne sürdü. Hiçbir belediye başkanının bu şekilde beldesini kötüleyecek şekilde açıklama yapamayacağını vurgulayan Yunus Bozbey, “Ben belediyeyi 48 milyon değil 18 milyon lira borçla bıraktım. 18 milyon borç Edremit Belediyesi için o kadar büyük borç değil. 25 yılda yapılamayan hizmetleri getirdik. Belediye binası ve içme suyu şebekesini yaptık. İller Bankası’ndan 10 yıl vadeli 17.5 milyon borçlandık. Benden önceki belediye başkanı da kendisiydi. 2004’te görevi bize devrettiğinde 5 milyon lira borcu vardı. Bunu neden söylemiyor?” dedi. 50 bin nüfuslu Edremit Belediyesi’nin aylık gelirinin 2 milyon lira olduğunu vurgulayan Yunus Bozbey sözlerini şöyle sürdürdü: “Tuncay Kılıç göreve geleli 11 ay oldu. 20 gün yerinde oturmadı. 10 kere yurtdışı, 30 kere yurtiçi seyahatine gitti. O kadar tezat işleri var ki. Gazeteye ilan veriyor cuma çıkışı para toplayacağım diye ama makam aracı almak için ihale yapılacakmış. Para yok nasıl VIP makam aracı alıyorsun? Niyeti iş yapmak değil.”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title