Haberler

Belediye Başkanı Aslan: Bu Afişlerin Arkasındayım

Hatay'ın İskenderun İlçesi Belediye Başkanı Mete Aslan, Kent Merkezindeki Panolardaki 'Bu Vatan Bizim, ya Sev ya Terk Et' Yazılı ve Kendi Fotoğrafları Bulunan Pankartların Arkasında Olduğunu Belirtti.

Hatay'ın İskenderun ilçesi Belediye Başkanı Mete Aslan, kent merkezindeki panolardaki ''Bu vatan bizim, ya sev ya terk et'' yazılı ve kendi fotoğrafları bulunan pankartların arkasında olduğunu belirtti.

Mete Aslan, konuyla ilgili makamında düzenlediği basın toplantısında, bazı kişi ve kurumların kendisini provokatörlükle suçladığını, afişlerin ilçede geçen hafta şehit edilen polisler ve DTP mitingi ile bağlantılı olduğu iddialarının ise gerçek olmadığını, çünkü, panolardaki ilanların çok daha önce hazırlanıp, asıldığını bildirdi.

Afişlerin ilk asıldığı zaman hiç kimsenin karşı çıkmadığını ifade eden Aslan, ''Ne zaman, 2 şehit verdik, ardından DTP 6 Aralıkta miting yapacağını söyledi, bu afiş değer kazanmaya başladı'' dedi.

Aslan, esas provokatörlüğün şehitlerin ardından miting düzenlemek olduğunu belirterek, ''Bana provokatör diyenler, 2 polisimizin şehit edilmesinin üstünden 7 gün geçmeden burada miting yapmaya kalkışıyor. Bu provokatörlük değil mi? Bu insanları tahrik etmek, insanları bölmek değil mi?'' diye konuştu.

DTP'nin düzenleyeceği mitingin güvenli ve sakin geçmesi için herkesin duyarlı olması gerektiğini vurgulayan Mete, şöyle devam etti:

''Tüm İskenderun halkına sesleniyorum; DTP'nin yapacağı mitingde en ufak bir saygısızlıkta, en ufak bir girişimde bulunmamaları ricasında bulunuyorum. DTP'nin mitingini rahat yapması konusunda belediye başkanı olarak arkadaşlarımla birlikte her şeyi yapacağız. MHP İl Başkanı da bir açıklama yaptı. Neden 7 gün önce asıldığında değil şimdi açıklama yaptı. Çünkü DTP'nin miting yapacağını öğrendi, yarın olabilecek olaylardan kendisini sıyırmak ve kendisini uzak tutmak istedi. Dikkat edin esas provokatörlük burada. Biz, afişlerin asıldığı gün bu açıklamayı yapsınlar diye beklerdik.''

Aslan, bu afişleri yaptırmaya bir televizyon programında eski Devlet Bakanı Şerafettin Elçi'nin açıklamalarının ardından karar verdiğini belirtti.

Kendisi ve benzer düşüncedekilerin ''gerici ve bölücü'' olarak görüldüğünü iddia eden Mete, şunları kaydetti:

''Bir televizyon programındaki tartışmada eski Bakanlardan Şerafettin Elçi, göğsünü gere gere Kürt olduğunu artık söylediğini belirtti. Elbette bunu söylemesinden kimse rahatsız değil. Bu memlekette Kürt, Arap, Çerkez herkes yaşıyor. Ama bizim bildiğimiz bir şey bu memlekette tek devlet var. Biz ulus devletiz. Biz ABD değiliz. Büyük Atatürk, Misak-ı Milli hudutlarını hedef göstermiştir. Ancak, birisi 'Misak-ı Milli hudutları değişebilir', 'değişmelidir' diyor. Bu vatan bizim. Ben burada Kürt, Arap, Çerkez diye hedef göstermedim ki, bir kesim buna büyük bir tepki gösterip, sanki kendilerine zulmedilmiş, hakaret edilmiş gibi açıklamalar yapıyorlar. Esas hakaret edilen, küçümsenen, hor görülen biziz. Bir söz söyledik, kıyamet kopardılar. DTP'li belediye başkanları gece gündüz konuşuyorlar, birliğimizi tartışıyorlar, onlar ırkçı olmuyor, Mete Aslan mı oluyor?

Ben Türküm dediğimde ayrım yapıyorsun diyorlar, Kürdüm diyene neden bir şey denilmiyor? Afişlerde 'ya sev'i batıya, 'ya terk et'i doğuya yazmışız diye eleştiriliyoruz. Biz Türkçeye göre, soldan sağa yazdık. Biz, hiçbir ırk, dil, din gözetmeden 'bu vatan bizim' dedik. Suç mu?''

Aslan, kendisinin ayrımcı olmadığını belirterek, ''Biz ayırım yapmayız. Ancak, vatanımıza, bayrağımıza söz ettirmem. Türk milliyetçisi olmam, vatanımı, bayrağımı sevmem suç mu?'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

title