Haberler

Beldenin Borçtan Suyu Kesildi, Vatandaş Perişan Oldu

Uşak'ın Sivaslı İlçesi Ağaçbeyli Beldesi'nin Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye olan yaklaşık 3 bin 500 liralık elektrik borcu ödenmeyince suları kesildi.

Uşak'ın Sivaslı İlçesi Ağaçbeyli Beldesi'nin Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye olan yaklaşık 3 bin 500 liralık elektrik borcu ödenmeyince suları kesildi. Mağdur olan vatandaşlar, traktörlerle su taşıyarak ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor.

Ağaçbeyli Belediyesi, Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye olan yaklaşık 3 bin 500 liralık elektrik borcunu ödemeyince beldenin suları 2 Ocak'ta kesildi. Beldede yaşayan bin 164 kişiye içme suyu sağlayan pompanın elektriğinin kesilmesinden kaynaklanan susuzluk nedeniyle vatandaşlar perişan oldu. Halk, kullanma suyunu kuyulardan veya traktörlerle getirerek temin etmeye başladı.

50 yaşındaki Veyis Duman adlı vatandaş, suların kesilmesi üzerine AK Parti'li Belediye Başkanı Turgay Tirit'in beldeyi terk ettiğini ileri sürdü. Duman, "Bu bir değil, iki değil. Vatandaş belediyeye su borcunu ödüyor. Ödemeyenler parmakla sayılacak kadar az sayıda. Belediye, beldenin içme suyunu sağlayan su pompasının elektrik borcunu ödemediği için elektrik kesilince otomatik olarak sularda kesildi. Bütün belde halkı ve beslediğimiz hayvanlar şu anda mağdur durumda. Başkan da sular kesildiğinden bu yana beldede değil. Yüzünü bile göremiyoruz" dedi.

Belde sakinlerinden 48 yaşındaki Ramazan Alsat da, su kesintisini hemen hemen her ay yaşadıklarını öne sürdü. Alsat, "Belediye Başkanı Turgay Tirit'e suların neden kesildiğini sormaya geldik ama başkan günlerdir beldede yok. Belediyede bize muhatap olacak kişi de bulamıyoruz. Daha önceleri sorduk, 'vatandaşlar parasını ödemiyor' denildi ama vatandaş parasını ödüyor. Belediye su pompasının elektrik borcunu yatırmadığı için elektrik kesildi. Biz de susuz kaldık. Beldede bu tip sorunlar yaşandığında başkanı göremiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Osmangazi Ağaçbeyli Sivaslı Uşak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title