Haberler

Bektaş: AB'ye Damsız Almıyorlar

O Türkiye'de Kadın Girişimcilerin En Önemli İsimlerinden Biri!

TÜRKİYE'de kadın girişimciliğinin simge isimlerinden biri olan ve fabrikalarında toplam 4 bin işçi çalıştıran iş kadını, sanayici Aynur Bektaş., kadınların iş dünyasına ve üretime aktif biçimde katılmaları gerektiğini belirterek ôAB'ye damsız almıyorlar" dedi. Bektaş, erkek ve kadın eşitsizliğinde dünyada dördüncü sırada olduklarını da belirtti.

Ahilik Haftası ve Yaran Kutlamaları kapsamında Çankırı 100. Yıl Kültür Merkezi'nde Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş'ın moderatörlüğünde gerçekleşen 'Ekonomik Kalkınmada Ahilik ve Yaran' konulu panele iş dünyasının renkli isimlerinden Aynur Bektaş da katıldı. Aslen Çankırılı olan ve memleketi Çankırı'nın Çerkeş ilçesi yanında Batman ve çeşitli Anadolu kentlerinde Hey Tekstil'e ait fabrikaları bulunan Aynur Bektaş, çoğunluğu kadın olan 4 bin çalışanı bulunduğunu belirterek başladığı konuşmasında, kendisinin de bir kadın olarak aile içinde sorumluluğu olduğunu, halen aşık olduğu bir eşi ve iki evlat ile bir torun sahibi olmasının çalışan bir kadın olmasına engel teşkil etmediğini söyledi.

ERKEK VE KADIN EŞİTSİZLİĞİNDE SONDAN DÖRDÜNCÜYÜZ

Konuşmasında kadınların iş hayatına ve üretime katılmasının önemini belirten Aynur Bektaş, ôTürkiye'de iş gücüne katılım yüzde 50, erkeklerde yüzde 73, kadınlarda ise yüzde 27. Peki hemen yanımızdaki Bulgaristan'a bakalım, işgücüne katılım yüzde 65. Erkeklerin iş gücüne katılımı yüzde 69, kadınlarda yüzde 31'dir. Biz erkek ve kadın eşitsizliğinde dünyada sondan 4.yüz. 134 ülke içinde kadınların işgücüne katılımda sondan dördüncüyüz.. Onun için değerli kadınlar, değerli erkekler, kızlarımızı kadınlarımızı iş hayatına katmazsak, onlara değer vermezsek, onları insan yerine koymazsak hiçbir şekilde ne Avrupa Birliği'ni bekleyin. Avrupa Birliği'ne damsız almıyorlar çünkü. Ne de Türkiye'nin büyümesini gelişmesini bekleyin. Avrupa çok önemli. Ama artık rüzgar doğudan esiyor. Batıdan rüzgar esti esti, şimdi doğudan esiyor. Bu hükümetimizin en güzel yanı, özellikle bakanlarımızın sanayi bakanlarımızın dış ticaretten sorumlu bakanlarımız önümüzü çok açtılar. Suriye, Irak, Suudi Arabistan, Türk Cumhuriyetleri, Afrika özellikle inanılmaz pazarlar var. Bunları değerlendirmeliyiz" diye konuştu.

YASAK SONRASI İŞYERİMDE BAŞÖRTÜ ORANI YÜZDE 60'A ÇIKTI

Son günlerde ülkede yaşanan başörtü tartışması hakkında da görüşlerini dile getiren başarılı iş kadını Aynur Bektaş, köşe yazarlarının başörtüsü konusuna takıntı yaptığını belirterek, ôBirkaçını çok haklı buluyorum. Bizim bu sorunu çözmemiz esasında. Benim işyerinde yasaklardan önce başörtülü oranı yüzde 10 seviyelerindeydi, ancak yasaklardan sonra yüzde 60'lara çıktı. Nereye kadar yasak. Aslında insan hakkında yasak yasaktır. Ben firmalarımda insan hakkı uygulaması yapıyorum. Yasak yasaktır. Eğitimle ancak siz işçinizi bir yola getirip, bir şeyler yaptırabilirsiniz. Benim başörtülü girişimcilerden ricam var. Ne olur öne çıkın, Allah aşkına öne çıkın" dedi.

Panelin ardından panelistlere plaket takdim edilirken, Aynur Bektaş'a plaketi Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Şaban Küçükgümrah tarafından verildi. Aynur Bektaş daha sonra Ahilik Haftası ve Yaran Kutlamaları çerçevesinde Sultan Süleyman Camii önünde açılan 'Üreten Çankırı' fuarını Vali Şemsettin Uzun ve Sanayi Ticaret İl Müdürü Şaban Küçükgümrah ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Osman Karadeniz'le birlikte gezdi.

Ethem YENİGÜRBÜZ / ÇANKIRI - DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title