Haberler

Bebka ile Hessen Kalkınma Ajansı Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ile Almanya'nın Hessen Kalkınma Ajansı (Hessen Trade & Invest GmbH) arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ile Almanya'nın Hessen Kalkınma Ajansı (Hessen Trade & Invest GmbH) arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Bursa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, kentte bir otelde düzenlenen törende konuşan Vali Münir Karaloğlu, 2010 yılında Bursa ile Hessen arasında imzalanan iş birliği protokolüyle iki şehir arasındaki ilişkilerin geliştiğini bildirdi.

Üniversiteler arasında iş birlikleri kurulduğunu aktaran Karaloğlu, şunları kaydetti:

"Frankfurt Ticaret Odası ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası arasında ilişkilerimiz oldu. Şimdi de Hessen Kalkınma Ajansı ile protokol imzalıyoruz. Protokolle BEBKA ve Hessen Kalkınma Ajansı arasında ticaret ve yatırım fırsatları konusunda bilgi paylaşımı, firmalar arası ilişkilerin artırılmasını amaçlanıyor. Bölgesel kalkınma alanında tecrübe paylaşımı ve enerji, turizm, çevre, sektörel analizler, Ar-Ge ve inovasyon konularında iş birliği yapılması da planlanıyor. İki bölgenin birçok alanda iş birliği için gücü var. Bu iş birliğinden her iki bölge de her iki ülke de kazançlı çıkacak."

Hessen Eyaleti Ekonomi Enerji Ulaşım ve Bölgesel Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Mathias Samson ise Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin (KOBİ), Almanya'nın bel kemiğini oluşturduğuna dikkati çekerek, "Bu iş birliği anlaşmasının özellikle KOBİ'lerin desteklenmesi bakımından büyük önemi bulunmaktadır" değerlendirmesinde bulundu.

Karaloğlu ve Samson tarafından protokolün imzalanmasıyla sona eren törende, Bilecik Valisi ve BEBKA Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Hamdi Nayir hazır bulundu. - Bursa

Kaynak: AA / Yerel

Almanya Bilecik Hessen Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title