Haberler

BDP ve DTK'dan Suikast Açıklaması

Güncelleme:

Paris'te öldürülen 3 PKK'lının ardından DTK ve BDP'li vekillerden açıklama geldi.

Demokratik Toplum Kongresi, (DTK) PKK'yı kuran isimler arasında bulunan Sakine Cansız ile örgütün Avrupa'daki önemli isimlerinden KNK Paris temsilcisi Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in Paris'te öldürülmesi ile ilgili olarak açıklama yaptı.

Açıklamada, "Avrupa'nın ortasında bile Kürt halkına vahşet uygulanabilmektedir. Fransa devletinin bu olayı açığa çıkarması gerekmektedir. Tüm Kürt halkını ulusal birlik anlayışı ile şehitlerini sahiplenme için demokratik eylemlere çağırıyoruz" denildi.

Demokratik Toplum Kongresi'nden, (DTK) yapılan açıklama şöyle:

"Sakine Cansız, KNK Paris temsilcisi Fidan Doğan ile Leyla Söylemez'in vahşice katledilmesini nefretle kınıyoruz. Avrupa'nın ortasında bile Kürt halkına vahşet uygulanabilmektedir. Fransa devletinin bu olayı açığa çıkarması gerekmektedir. Sadece Kürt özgürlük hareketinin değil cinsiyet özgürlükçü paradigmanın da hedef alındığını göstermektedir.Tüm Kürt halkını ulusal birlik anlayışı ile şehitlerini sahiplenme için demokratik eylemlere çağırıyoruz."

BDP SALDIRIYI KINADI

Barış ve Demokrasi Partisi'nden de Paris'teki olayla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Dün akşam saatlerinde Fransa'nın başkenti Paris'te Kürt Enformasyon bürosunda bulunan Kürt kadın siyasetçiler; Sakine Cansız, KNK Paris temsilcisi Fidan Doğan ile Leyla Söylemez'in vahşice katledilmiş olmasını nefretle kınıyoruz.

Bütün Kürt halkına başsağlığı diliyoruz. Fransa hükümetinin bu katliamı hiç bir tereddüde yer bırakmayacak şekilde derhal aydınlatmasını bekliyoruz. Paris'in en işlek bölgesinde alenen işlenen bu suikastların üstünün örtülemeyeceğinin bilinmesini istiyoruz. Dünyanın her yerinde Kürde sadece ölümü reva görenler bilmelidir ki, halkımızın özgürlüğünün bedeli ne olursa olsun bunu ödemekten çekinmeyeceğiz. Hayatını halkının geleceğine adamış bu üç değerli Kürt kadın siyasetçinin anıları önünde saygıyla eğiliyoruz."

KIŞANAK "BU KÜRT KADINLARININ MÜCADELESİNE BİR SALDIRIDIR"

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, "3 Kürt kadın alçakca katledildi. Bu Kürt kadınlarının mücadelesine bir saldırıdır. Kürt kadınları daha güçlü mücadele edecek. Sakine Cansız böyle bir felaketle karşılaşsa halkımızı ve kadınları metanetin ve cesur olmaya davet ederdi. Biz de öyle olalım" dedi.

BULDAN "KATLEDİLEN ÜÇ KÜRT KADINI MÜCADELEMİZDE YAŞATACAĞIZ"

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, "Paris'te katledilen üç Kürt Kadını mücadelemizde yaşatacağız.Suikastı lanetle kınıyorum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sakine Cansız Fransa Paris Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
title