Haberler

Bdp'den 'Taşlı Saldırıya' Protesto

Bdp Üyeleri, Partilerinin Balçova İlçe Başkanlığının Taşlı Saldırıya Uğramasını Protesto Etti

BDP üyeleri, partilerinin Balçova İlçe Başkanlığının taşlı saldırıya uğramasını protesto etti.

Alınan bilgiye göre, dün gece meydana gelen olayda, BDP Balçova İlçe Başkanlığının kapı camı, İ.Y. tarafından atılan taşla kırıldı. Ayrıca parti tabelası da zarar gördü.

Gözaltına alınan ve alkollü olduğu belirlenen İ.Y'nin ifadesinde, ilçe başkanlığı karşısında bulunan ağabeyinin camcı dükkanı önünde otururken, çevredekilerle tartışınca bir an öfkelenip herhangi bir hedef gözetmeden taş attığını söylediği öğrenildi.

İlçe başkanlığı önünde toplanan partililer, olayı protesto etti. Partililer adına açıklama yapan BDP İzmir İl Başkanı Mukaddes Kubilay, son zamanlarda bu tip saldırıların arttığını ileri sürerek, 'Biz bunun organize bir olay olduğunu düşünüyoruz. Zanlıların da gereken cezaları almadığını, olayların üzerine gidilmediğini biliyoruz' görüşünü savundu.

BDP Parti Meclisi Üyesi Hayri Ateş de BDP'nin 'hedef gösterilmesi' nedeniyle bu tip saldırıların arttığı vurgulayarak, 'Olayların asıl sorumlusu, halkı kışkırtanlardır. Her zaman söylediğimiz gibi Kürt sorunu görmezden gelinemez. Bu tip kışkırtma ve saldırılarla bir yere varılamaz. Kürt sorunu çözülmeden, gerçek bir barıştan ve halkların kardeşliğinden bahsetmek de mümkün olmaz' diye konuştu.

Grup, daha sonra sloganlar atarak olaysız şekilde dağıldı.

(EUB-MV) - İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title